2022, május 17.
18.1 C
Budapest
7.9 C
Moszkva
Hiredetés

A Katyusa túl orosz lenne az olimpián a CAS szerint, most Csajkovszkij 1. zongoraversenyét javasolják helyette

Csajkovszkij 1. zongoraversenyét javasolja a világbajnokságokon és az olimpiákon az orosz himnusz helyett eljátszani az orosz sportvezetés – jelentette ki Oleg Maticin orosz sportminiszter pénteki moszkvai sajtótájékoztatóján.

Maticin szerint a tárca a kérdésben együttműködik az Orosz Olimpiai Bizottsággal és nemzetközi partnereivel is.

“Csajkovszkij a világkultúra közös értéke, ha a dallam megkapja a támogatást, annak örülni fogunk” – mondta a miniszter.

A nemzetközi Sportdöntőbíróság (CAS) szombaton utasította el, hogy az elkövetkező két év folyamán a világversenyeken a Katyusa című szovjet háborús dalt játszhassák le az orosz sportolók győzelme esetén. Az indoklás szerint ez a zenemű “túlságosan kötődik Oroszországhoz”.

Az orosz himnusznak Katyusával való helyettesítésére január közepén az Orosz Olimpiai Bizottság sportolói tagozata tett javaslatot, miután a CAS december 17-én jóváhagyta Oroszországnak a világversenyekről való eltiltását, de felére csökkentette a Nemzetközi Doppingellenes Ügynökség (WADA) által kiszabott négyéves büntetést.

A határozat továbbra is megakadályozza az orosz sportolókat abban, hogy a nemzetközi versenyeken országuk zászlaja alatt induljanak és elhangozzék tiszteletükre a himnuszuk.

A CAS-döntés értelmében az oroszok az idénre halasztott tokiói nyári, valamint a 2022-es pekingi téli olimpián sem indulhatnak nemzetük képviseletében.

Oroszország emellett 2022 végéig nem rendezhet világversenyeket és nem is pályázhat azok megrendezésére, ezeken kormánytisztviselői és képviselői sem vehetnek részt.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Kövess minket a Telegramon!

Exkluzív tartalmakért csatlakozz Telegram csatornánkra!

Ajánló

- Hirdetés -spot_img

FRISS