2022, május 19.
21.6 C
Budapest
10 C
Moszkva
Hiredetés
Array

Minisztériumok átköltöztetését tervezik a Moszkva-Citybe

Dmitrij Medvegyev orosz miniszterelnök elrendelte, hogy a kormány dolgozza ki négy minisztériumnak a Moszkvai Nemzetközi Üzleti Központba, közkeletű nevén a Moszkva-Citybe való költöztetésének tervét – közölte pénteken a Kommerszant című orosz gazdasági napilap.

Az elképzelés szerint 2018 második felében az építésügyi, a gazdaságfejlesztési, a kommunikációs és távközlési, valamint az ipari és kereskedelmi tárca teheti majd át székhelyét az ultramodern felhőkarcolókba. A költségmegtakarítással indokolt költöztetés nyomán kevesebb, mint negyedére, 70 ezer négyzetméterre csökkenhet a négy minisztérium által hasznosított irodai terület nagysága.

Ha a kísérlet sikerrel jár, nem kizárt, hogy újabb szaktárcák költöznek majd át a moszkvai Citybe. A projekt kidolgozásának feladatát a jelzáloghitelezési ügynökség kapta meg. A Kommerszant szerint a kormányzati komplexum létrehozását a négy minisztérium javasolta a kormányfőnek, egyebek között a munka hatékonyságának és az államhatalom arculatának javítására hivatkozva.

A Moszkva folyó partján, a Vörös tértől 4 kilométernyire, mintegy 60 hektáron elterülő City üzleti, lakó- és szórakozónegyed területén hat darab 300 méteres vagy annál magasabb felhőkarcoló található (ugyanennyi van Hongkongban és Chicagóban is), köztük a 374 méteres Föderáció torony, amely Európa legmagasabb épülete. A központban annak teljes kiépülése után egyszerre 250-300 ezer ember lakhat, dolgozhat és élvezheti a kikapcsolódást. MTI

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Kövess minket a Telegramon!

Exkluzív tartalmakért csatlakozz Telegram csatornánkra!

Ajánló

- Hirdetés -spot_img

FRISS