2022, december 6.
5.9 C
Budapest
-6.9 C
Moszkva

Megölték Ukrajnában az orosz katonák brutális meggyilkolásában részt vevő grúz zsoldosokat

Ukrajnában megölték az orosz katonák brutális kínzásában és meggyilkolásában részt vevő grúz zsoldosokat – jelentette hétfőn az orosz védelmi minisztériumra hivatkozva a RIA Novosztyi.

Közölték, hogy az orosz egységek előző nap a Luganszki Népköztársaságban lévő liszicsanszki olajfinomítótól három kilométerre zajló harcok során felszámoltak két, összesen 14 külföldiből álló szabotázs- és felderítő csoportot.

“Az első csoport “nemzetközi” volt, és különböző európai államok polgáraiból állt. A másodikban csak grúziai zsoldosok voltak, akik az úgynevezett “grúz légió” részét képezték” – közölte a minisztérium.

Hangsúlyozták, hogy elsősorban bűnözők harcolnak e banditaalakulat soraiban.

A megölt fegyveresek részt vettek “orosz katonák brutális megkínzásában és meggyilkolásában Kijev közelében idén márciusban”.

“Az orosz védelmi minisztériumnak információi vannak minden olyan zsoldosról, aki részt vett katonáink bántalmazásában és meggyilkolásában. Megtaláltuk és megbüntettük őket” – közölték.

Április közepén az ukrán Verhovna Rada parlamenti képviselője, Olekszij Honcsarenko videoüzenetet rögzített Giorgi Baramidze volt grúz parlamenti alelnökkel, aki azt mondta, hogy Grúziából mintegy 400 zsoldos érkezett Ukrajnába.

Az orosz Nyomozó Bizottság a maga részéről azt közölte, hogy az ügynökség azonosította a “grúz légió” minden tagját.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Ajánló

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Zurabisvili: már harminchárom grúz katona halt meg Ukrajnában

Harminchárom, az ukrán erőket támogató grúz katona halt meg Ukrajnában - közölte Szalome Zurabisvili georgiai elnök hétfőn Varsóban, a lengyel  hivatali partnerével, Andrzej Dudával közösen...

Ezért volt ma rakétaeső: ukrán dróntámadás ért két orosz katonai repülőteret

Ukrajna támadást intézett katonai repülőterek ellen Szaratov és Rjazán térségében, három orosz katona meghalt - közölte a védelmi minisztérium sajtószolgálata. Erre válaszul indult a...

Rakéta áradat tart Ukrajna felé, több irányból – percről-percre frissítjük

Hétfő van, mondhatni menetrend szerint érkeznek az orosz rakéták az ukrajnai infrastruktúra ellen. Ukrán jelentések szerin masszív rakétatámadás kezdődött.  Kövesse az eseményeket percről percre.