2023, január 27.
1.3 C
Budapest
-2.6 C
Moszkva

Kommunikációs hiba miatt saját rakétáit lőtte le az ukrán légvédelem Kijevben

Az orosz védelmi minisztérium hétfőn arról számolt be, hogy sikeresen végrehajtott egy rakétacsapást egy kijevi rakétagyártó üzem ellen, amelyet rakéta-sorozatvető rendszerekhez használt lőszerek gyártására használtak.

A csapást vasárnap hajtották végre négy nagy pontosságú rakétával, amelyek mindegyike elérte a Kijev Sevcsenkovszkij kerületében található Artyom rakétagyártó üzemet, anélkül, hogy a város polgári infrastruktúrájában kárt tettek volna – jelentette a minisztérium.

A kijevi hatóságok a jelentések szerint a város körül állomásozó légvédelmi fegyverekkel, köztük az Sz-300-as és Buk M1-es légvédelmi rakétarendszerekkel próbálták feltartóztatni az orosz nagy pontosságú rakétákat. A jelentések szerint az ukrán légvédelem 10 rakétát lőtt ki az orosz légicsapás során.

A minisztérium megjegyezte, hogy az ukrán fővárosban elhelyezett légvédelmi rendszerek közötti kommunikáció nyilvánvaló hiánya miatt két Sz-300-as rakétát lőttek le az ukrán Buk rakéták, amelyek közül az egyik egy lakóházra zuhant.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Ajánló

spot_img

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Az orosz hadsereg befejezte Artyomovszk/Bahmut operatív bekerítését

Az orosz hadsereg befejezte Artyomovszk (ukránul: Bahmut) operatív bekerítését - közölte a Pervij Kanal csatornával Apti Alaudinov, az Ahmat különleges erők parancsnoka és az...

Trump: ha elnök lennék 24 órán belül megoldódna az ukrajnai konfliktus

Donald Trump volt amerikai elnök azt mondta, ha ő lenne az elnök, 24 órán belül képes lenne tárgyalni az ukrajnai konfliktus békés megoldásáról. "Már most,...

Horvát elnök: lehet, hogy a németek hadban állnak Oroszországgal, de mi nem

Zoran Milanovic horvát elnök csütörtökön kommentálta a német külügyminiszter kijelentését, miszerint Európa "háborút vív Oroszország ellen", és azt mondta, hogy ez számára újdonság, és...