2023, szeptember 22.
19.5 C
Budapest
14.6 C
Moszkva

Megnyitott az első Swed House, amely az orosz piacról kivonult IKEA után maradt űrt igyekszik betölteni

Szombaton nyitotta meg kapuit Moszkvában a belarusz Swed House bútorgyártó cég első bútoráruháza, amely az IKEA termékeihez hasonló lakberendezési cikkeket árul, és a svéd óriáscég által hagyott űrt igyekszik betölteni. A gyártói korábban az IKEA beszállítói voltak.

Az új Swed House üzlet a fővárosi Scselkovszkij bevásárlóközpontban nyílt meg, és a hírek szerint mintegy 330 négyzetméteren konyhai eszközöket, lakástextíliákat és bútorkiegészítőket árul.

Korábban a Swed House közölte, hogy a kínálatban konyhai termékek, textíliák és bútorkiegészítők szerepelnek majd, amelyeket az IKEA-val együttműködő kínai és oroszországi gyárakban egyaránt gyártanak.

A textíliákat állítólag a Független Államok Közössége (FÁK) gyáraiban gyártják, amelyek korábban szintén együttműködtek a svéd céggel. Az áruk a jelentések szerint mind dizájnban, mind minőségben megegyeznek.

A vállalat korábban bejelentette, hogy az idei év végéig legalább öt üzletet tervez nyitni Moszkvában.

A múlt hónapban Bulat Sakirov, az oroszországi bevásárlóközpontok szövetségének vezetője azt mondta, hogy a belorusz vállalat az év végéig akár tíz üzletet is nyithat Moszkvában, az elkövetkező években pedig további 50 üzletet országszerte.

Tavaly az Ingka csoport, az IKEA áruházakat és Mega bevásárlóközpontokat birtokló svéd vállalat Oroszországban csatlakozott azon nemzetközi vállalatokhoz, amelyek az Ukrajnával kapcsolatos szankciók miatt felfüggesztették vagy befejezték üzleti tevékenységüket az országban.

A világ legnagyobb bútorgyártója közölte, hogy a gyárait eladja, irodákat zár be és csökkenti 15 000 fős oroszországi alkalmazotti létszámát. Tavaly nyáron egy rövid online kiárusítás erejéig újra megnyitott.

A cég állítólag vevőket keresett oroszországi ingatlanjaira. Eközben az IKEA három bútorgyárának eladását egy orosz kormánybizottság az év elején már jóváhagyta.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ajánló

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Ukrán hadiüzemek megsemmisítését jelentette be az orosz védelmi tárca (videó)

Ukrán hadiipari létesítményekre, rádiótechnikai felderítő központokra és szabotőr-kiképzőközpontokra mértek csoportos csapást az éjszaka folyamán az orosz erők nagyhatótávolságú, légi indítású precíziós fegyverekkel és harci...

Newsweek: a Kijevnek ígért Abrams harckocsik el fognak akadni a sárban

Marina Miron, a brit King's College katonai tanulmányok tanszékének kutatója annak a véleményének adott hangot, hogy az Egyesült Államok által Ukrajnának ígért Abrams harckocsik...

Fordulat: Lengyelország mégis szállít fegyvereket Ukrajnának

A lengyel kormány megpróbálta visszavonni Mateusz Morawiecki miniszterelnök fenyegetését, miszerint leállítja az Ukrajnába irányuló fegyverszállításokat. Piotr Müller kormányszóvivő hangsúlyozta, hogy Lengyelország a meglévő megállapodások...
spot_img

Videó