2023, október 2.
20.8 C
Budapest
10.3 C
Moszkva

Meghalt egy hat éves kislány egy donyecki bevásárlóközpontot ért ukrán ágyúzásban

Egy hatéves kislány meghalt egy donyecki bevásárlóközpont ukrán csapatok általi ágyúzása során- közölte a Közös Ellenőrző és Koordinációs Központ DNR képviselete a Telegram-csatornáján.

“Sajnos a súlyosan sebesült hatéves kislányt már nem lehetett megmenteni” – áll a közleményben.

A képviselet szerint az ukrán erők 15 rakétát lőtt ki sorozatvetőkből a “Donyeck City” bevásárló- és szórakoztató központra, ahol legalább tíz ember megsérült.

Alekszij Kulemzin donyecki polgármester arról számolt be, hogy a város Kijevszkij kerületében lévő bevásárló- és szórakoztató központ épületét közvetlen lövedék találta el.

A Kijevszkij kerület Donyeck északi részén található. Az ukrán biztonsági erők 2014 óta rendszeresen lövik. A kerület északi peremén található a repülőtér, amely teljesen megsemmisült az azt ostromló ukrán katonák és az ellenséges állásokat ostromló donbasszi milicisták közötti hónapokig tartó harcok során.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ajánló

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Biden: nem sok idő maradt Ukrajna támogatására

Joe Biden amerikai elnök felszólította a kongresszust, hogy "hagyja abba a játszadozást", és minél előbb szavazzon egy Ukrajnának szánt külön segélycsomagról, hogy az Ukrajnának...

Wallace: Ukrajna győz, de a fiatalabbakat kell már mozgósítania

Ben Wallace volt brit védelmi miniszter azt állította, hogy Kijevnek sikeres lesz az ellentámadása, de a lendület fenntartásához és a "munka befejezéséhez" Volodimir Zelenszkij...

FAZ: Oroszország a szankciók ellenére jelentősen növelte a hadiipari termelését

A példátlan nyugati szankciók ellenére az orosz hadiiparnak sikerült jelentősen bővítenie a termelést az ukrajnai konfliktus kezdete óta - jelentette a Frankfurter Allgemeine Zeitung...
spot_img

Videó