2022, augusztus 15.
33.6 C
Budapest
28.1 C
Moszkva

Meghalt Dmitrij Romanov herceg

Dániában 90 éves korában elhunyt Dmitrij Romanov herceg, aki II. Miklós az utolsó orosz cár legidősebb rokona volt – közölte felesége Feodora Alekszejevna hercegnő.

A herceget múlt héten szállították kórházba, ahol december 31-én az esti órákban hunyt el – közölte felesége.

Idén októberben kitüntették Moszkvában

2016 októberében járt utoljára Moszkvában Dmitrij Romanov herceg, hogy átvegye a Szent Alekszandr Nyevszkij-rend állami kitüntetést.

Járt a Krím félszigeten

A trónörökös feleségével együtt 2015 augusztusában érkezett látogatóba a 2014 márciusában Oroszországgal újraegyesült Krím félszigetre. Akkor elmondta: “nagyon jó érzés ismét orosznak látni a Krímet”.

Ellátogattak Szevasztopolba és a Koreiz nevű településen lévő Dulber palotához is, amely Dmitrij Romanov nagyapja, Pjotr Nyikolajevics nagyhercegnek, az orosz cári hadsereg vezérezredesének a nyári rezidenciája volt. A hercegi párt ünnepélyesen és magas szinten fogadták a szimferopoli repülőtéren.

Dmitrij Romanov herceg 1926. május 17-én született a franciaországi Antibes-ban. Édesapja Roman Petrovics Romanov a másodunokatestvére és keresztfia volt II. Miklós orosz cárnak. Hosszú éveket töltött Franciaországban, Olaszországban és Egyiptomban. Anyanyelvi szinten beszélt oroszul, franciául, angolul, dánul és olaszul.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Ajánló

- Hirdetés - spot_img

FRISS

UKRÁN VÁLSÁG

Lengyel és német zsoldosokat semmisítettek meg az orosz légicsapások

Az orosz hadsereg több tucatnyi zsoldost ölt meg Ukrajnában nagy pontosságú csapásokban - közölte hétfőn az orosz védelmi minisztérium. Közölték, hogy az orosz légierő a...

Az orosz erők megölték Ukrajna legjobb vadászpilótáját – közölte egykori iskolája

Meghalt az ukrán légierő egy, a hadsereg által legjobb vadászpilótaként jellemzett kapitánya, aki hazája védelme közben halt meg - közölte gyászjelentésében gyermekkori iskolája. Halálának...

Vologyin: Ukrajna csődben van

Ukrajna elvesztette pénzügyi függetlenségét, mivel nyugati segítség nélkül nem tudja teljesíteni az állampolgárokkal szembeni kötelezettségeit - írta hétfőn Vjacseszlav Vologyin, az orosz Állami Duma...