2022, október 7.
16.6 C
Budapest
9.5 C
Moszkva

Medvegyev: Zelenszkij vagy bíróság elé áll, vagy visszamegy komédiásnak

Volodimir Zelenszkij ukrán elnöknek nincs más választása, mint bíróság elé állni, vagy mellékszerepeket játszani komédiákban – jelentette ki Dmitrij Medvegyev, az orosz Biztonsági Tanács elnökhelyettese a Nadan Fridrikszon újságírónak adott interjúban, amelyet pénteken tett közzé a Telegram-csatornáján.

Medvegyev titkársága megerősítette a TASZSZ orosz hírügynökségnek az interjú hitelességét.

Így arra a kérdésre, hogy mit gondol Zelenszkij jövőjéről, Medvegyev azt mondta: “Vagy bíróság, vagy ismét mellékszerepek komédiákban”.

Medvegyev elmondta, hogy csütörtökön Luganszkba látogatott, hogy megvitassa, mit lehet még tenni a Luganszki és Donyecki Népköztársaságokban, valamint más felszabadított területeken élő emberek védelmében.

Medvegyev szerint nem félt meglátogatni a harci műveletek zónáját. “Ők (az ukránok) azok, akiknek félniük kellene tőlünk” – hangsúlyozta.

A Luganszki Népköztársaságban (LNR) tett látogatása során Medvegyev találkozott az LNR vezetőjével, Leonyid Paszecsnyikkel és a DNR vezetőjével, Gyenyisz Pusilinnel. Kormányülést is tartott a Donbasszban élők biztonságának garantálását célzó kiemelt fontosságú intézkedésekről. Az ülésen részt vett Igor Krasznov orosz főügyész, Szergej Kirijenko, az orosz elnöki adminisztráció első helyettes vezetője, Vlagyimir Kolokolcev belügyminiszter, Irek Faizusllin építésügyi miniszter, Alekszandr Bortnyikov, a Szövetségi Biztonsági Szolgálat (FSZB) igazgatója, Alekszandr Basztrkin, a Nyomozó Bizottság vezetője.

Figyelem Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Ajánló

Friss hírek

- Hirdetés - spot_img

UKRÁN VÁLSÁG

Két Donbassz település elfoglalását jelentették be az orosz erők

Elfoglalták az orosz erők Otradivka és Veszel Dolina községet a Donyecki Népköztársaságban - közölte pénteken az Oroszországhoz csatolt régió területvédelmi törzse. Igor Konasenkov altábornagy, az...

Zaharova: az EU-nak döntenie kellene végre, hogy a diplomáciát vagy a harcteret választja

Az Európai Uniónak el kell döntenie, hogy az ukrajnai konfliktust diplomáciai úton vagy erőszakos módon akarja-e megoldani - jelentette ki Marija Zaharova orosz külügyminisztériumi...

Biden: a nukleáris háború kockázata a legmagasabb szinten van

Joe Biden amerikai elnök szerint a nukleáris háború kockázata a legmagasabb szinten van a hidegháború 1960-as évekbeli csúcspontja óta. Azt állította továbbá, hogy Oroszország...