2023, október 3.
20.7 C
Budapest
12.7 C
Moszkva

Medvegyev reagált arra, hogy Kijev a szmolenszki atomerőmű elleni támadásra készül

Oroszországnak fontolóra kell vennie a három ukrajnai atomerőmű elleni egyidejű csapás forgatókönyvét, ha beigazolódnak az ukrán fegyveres erőknek a szmolenszki atomerőmű megtámadására tett kísérletéről szóló információk – közölte Dmitrij Medvegyev, a Biztonsági Tanács elnökhelyettese a Telegram-csatornáján.

“Ha a szmolenszki (Desznogorszki) atomerőmű elleni NATO-rakétatámadási kísérlet megerősítést nyer, akkor meg kell fontolnunk egy olyan forgatókönyvet, amely szerint egyidejűleg orosz csapást mérnek a dél-ukrajnai, a rivnei és a hmelnickiji atomerőműre, valamint a kelet-európai nukleáris létesítményekre. Nincs mit szégyellni” – írta.

Korábban vasárnap egyes Telegram-csatornák arról számoltak be, hogy ukrán csapatok megpróbáltak rakétákat kilőni a Szmolenszki területen lévő desznogorszki atomerőműre.

A szmolenszki atomerőmű három kilométerre található Desznogorszk városától. Ez a Roszenergoatom Konszern egyik fióktelepe. Az atomerőművet 1982-ben helyezték üzembe. Az erőmű évente mintegy 20 milliárd kilowattóra villamos energiát termel.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ajánló

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Politico: az EU nem adhatna több fegyvert Ukrajnának a saját készleteiből

Az Európai Unió országai már nem adhatnak fegyvert Ukrajnának a saját készleteikből anélkül, hogy veszélyeztetnék saját biztonságukat - írja a Politico című amerikai lap...

Ukrajna levette az OTP Bankot a vállalati halállistájáról és kötelezte az orosz piac elhagyására

Levette az OTP Bankot a nemzetközi háborút finanszírozó vállalatok listájáról az Ukrán Nemzeti Korrupciómegelőzési Ügynökség (NAZK) - jelentette be az ügynökség hétfőn a honlapján. A...

Az EU nem tudja feloldani az Ukrajnának szánt 5 milliárd eurós katonai támogatást

Az EU fontolóra vesz egy 5 milliárd eurós katonai segélycsomagot Ukrajnának 2024-re - jelentette ki Josep Borrell, az unió külpolitikai vezetője hétfőn Kijevben. Magyarország...
spot_img

Videó