2022, december 9.
3.5 C
Budapest
-4 C
Moszkva

Medvegyev: ha Zelenszkij tárgyalna Ukrajna széteséséről, akkor sajátjai ütnék le

Volodimir Zelenszkij ukrán elnöknek nem áll szándékában tárgyalásokat folytatni Oroszországgal, mivel annak nincs értelme, ha nem ismeri el Ukrajna szétesésének tényét – írta szombaton Dmitrij Medvegyev, az orosz Biztonsági Tanács elnökhelyettese Telegram-csatornáján.

“Zelenszkij egészen nyilvánvaló önző okokból nem akar semmilyen tárgyalást. Ráadásul ezek [a tárgyalások] nagyon veszélyesek számára” – írta Medvegyev.

“Hiszen, ha nem ismeri el Ukrajna felbomlásának realitásait, akkor nincs értelme leülni az [tárgyaló]asztalhoz. Amint elismeri [a realitást], saját nacionalistái fogják leütni, akik kapcsolatban állnak a hadsereg felső vezetésével, és akiktől halálra rémül” – mondta Medvegyev, a helyzetet a “lépéskényszer” sakk kifejezéssel jellemezve.

A Nyugat nem akarja teljesen megszakítani a kapcsolatokat Oroszországgal, ami a harmadik világháborúval fenyeget, ezért arra ösztökélik Kijevet, hogy tárgyalásokat folytasson Moszkvával – írta Medvegyev.

Medvegyev rámutatott, hogy mindenkinek elege van már a kijevi rezsimből.

Különösen a neurotikus Zelenszkijből, aki állandóan szítja a feszültséget, nyafog, rinyál és egyre több alamizsnát zsarol pénzben és fegyverben. Úgy viselkedik, mint egy hisztérikus, fejlődési problémákkal küzdő gyermek.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Ajánló

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Csaknem 100 lengyel zsoldossal végeztek az orosz erők Ukrajnában

Oroszország védelmi minisztériuma azt közölte, hogy egyetlen nap alatt számos nagy jelentőségű célpontot semmisített meg nagy pontosságú csapásokkal Ukrajnában. Köztük amerikai és német gyártmányú...

Putyin: Oroszország válaszcsapásként támadja az ukrán infrastruktúrát

Az orosz hadsereg azt követően kezdett el csapásokat mérni Ukrajna energetikai infrastruktúrájára, hogy merényletet követtek el a Krími híd ellen - jelentette ki Vlagyimir...

Klicsko: apokaliptikus télre kell készülnünk, de még nem kell evakuálni Kijevet

Az ukrán villamosenergia-hálózatot ért folyamatos orosz csapások "apokaliptikus" forgatókönyvet hozhatnak Kijevben - mondta Vitalij Klicsko polgármester szerdán a Reutersnek, de hangsúlyozta, hogy a hatóságok...