2023, január 27.
0.7 C
Budapest
-3.6 C
Moszkva

Medvegyev: az európai energiaválság csak súlyosbodni fog

Európa energiaválságban van, és a helyzet csak rosszabb lesz, mivel a Nyugat megpróbálja betiltani az orosz energiaimportot – írta kedden Telegram-csatornáján Dmitrij Medvegyev volt orosz elnök.

“Természetesen ellenfeleink továbbra is mindent megtesznek majd annak érdekében, hogy a lehető legnagyobb kárt okozzák a hazai üzemanyag- és energiakomplexumnak, és aláássák Oroszország sarkvidéki pozícióját. A nyugati országok azon szándéka azonban, hogy lemondanak az energiaforrásainkról, már most is rendkívül negatív hatással van európaiak millióira. Ma energiaválságot élnek át, amelynek mértéke csak növekedni fog. Még az oroszellenes agresszió fő felbujtója, az Egyesült Államok is megszenvedi” – jelentette ki Medvegyev, valószínűleg a benzinárak amerikai emelkedésére utalva.

Megjegyezte, hogy az úgynevezett “barátságtalan” országok azon törekvése, hogy lemondjanak az orosz energiáról, “rendkívül negatív” hatással van az európai polgárokra. Az európai statisztikai hivatal, az Eurostat legfrissebb adatai szerint az euróövezetben az éves infláció a múlt hónapban 8,1 százalékra becsülték, szemben az áprilisi 7,4 százalékkal.

Medvegyev szerint a helyzet még rosszabb lesz, mivel a nyugati államok a jelek szerint nem akarják abbahagyni az Oroszország elleni szankcióháborút.

“Mindenki megérti, hogy ellenségeink a gazdaságunk tönkretételére irányuló buzgalmukban a végsőkig el fognak menni, újabb és újabb szankciókat vezetnek be ellenünk, és messzemenő ürügyekkel kizárják Oroszországot különböző szervezetekből” – írta Medvegyev.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Ajánló

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Orbán Viktor: azonnali tűzszünet kell

Orbán Viktor miniszterelnök csütörtökön a Karmelita kolostorban kötetlen beszélgetésen fogadta a Mathias Corvinus Collegium (MCC) nemzetközi médiakonferenciájának külföldi előadóit, Orbán Balázs politikai igazgatóval, az...

A kritikus infrastruktúrát ért súlyos károkról számoltak be Ukrajnában a mai rakétacsapások után

Ukrajnában a rakétacsapások energetikai létesítményeket rongáltak meg az ország középső, déli és délnyugati régiókban - közölte az Ukrenergo a Telegram-csatornáján. "A Dnyipropetrovszk régióban az egyik...

Szijjártó: háborús retorika helyett a béketeremtésre kellene fókuszálni

A nemzetközi közösségnek háborús retorika helyett a béketeremtésre kellene fókuszálnia, az ukrajnai fegyveres konfliktus elhúzódását, eszkalációját kockáztató intézkedések helyett mielőbb párbeszédre lenne szükség -...