2022, június 26.
31.7 C
Budapest
30.7 C
Moszkva

Kadirov stratégiailag fontos település felszabadítását jelentette be

Kadirov csecsen vezető bejelentette Кomishuvaha falu teljes felszabadítását az Luganszki Népköztársaságban – írja a RIA Novosztyi.

A Luganszki Népköztársaságban befejeződött Komishuvaha falu ukrán nacionalista alakulatoktól való felszabadítása – közölte Ramzan Kadirov csecsen vezető.

“Az Oroszország hőséről, Ahmat-Hadzsi Kadirovról elnevezett különleges rendőri ezred, a Csecsen Köztársaság belügyminisztériumának személyzete, drága testvérem, Oroszország Hőse, Zamid Csalajev parancsnoksága alatt, a 6. kozák ezred harcosaival együtt az utolsó házakat is kiürítették” – írta Kadirov a Telegram-csatornáján.

Kijev rengeteg embert és erőforrást fordított arra, hogy megtartsa a stratégiailag fontos települést. Ismét szembesültek a kemény valósággal, pontosabban a mi harcosainkkal. Sem felszerelés, sem gyalogság nem képes feltartóztatni a szövetséges erők támadását. A csecsen különleges egységek közeledtének híre az ukránok számára az azonnali visszavonulást jelenti – írta.

Ugyanakkor a csecsen harcosok együttérzőek és megértőek a civilekkel. Kadirov Telegram oldalán egy nagymamáról közölt képet, akit biztonságos helyre evakuáltak.

Кomishuvaha lakói most már fellélegezhetnek, mert megszabadultak az ukrán megszállástól – írta Kadirov.

Кomishuvaha fontos terület volt az ukrán csapatok számára. Popaszna várostól északra található.

Oroszország február 24. óta katonai műveletet folytat Ukrajna nácimentesítésére és demilitarizálására. Vlagyimir Putyin úgy jellemezte a célját, hogy “megvédi azokat az embereket, akiket a kijevi rezsim nyolc éven át bántalmazott, népirtásnak vetett alá”.

A védelmi minisztérium közleménye szerint az orosz hadsereg március végére befejezte az első szakasz fő feladatait – jelentősen csökkentve Ukrajna harci potenciálját. A minisztérium a Donbassz felszabadítását nevezte meg fő célként.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Kövess minket a Telegramon!

Exkluzív tartalmakért csatlakozz Telegram csatornánkra!

Ajánló

- Hirdetés - spot_img

FRISS