2023, szeptember 21.
24.6 C
Budapest
17.8 C
Moszkva

Médiahírek szerint az USA újabb 20 db atombombát telepít Németországba

A német ZDF csatorna szerint 20 db B61-12 típusú amerikai atombombát terveznek Németország Rheinland-Pfalz szövetségi államában lévő Büchel városba helyezni. „Németország egyesítése után 25 évvel megint hidegháborús atombombákat helyeznek Rheinland-Pfalz tartományba” – mondta a ZDF.

Az atombombák németországi elhelyezéséről a ZDF csatorna Frontal-21 műsora fog foglalkozni egy nyomozás keretén belül. Az erről szóló műsort szeptember 22 estéjén fogják bemutatni. Az atombombák elhelyezését állítólag az Egyesült Államokból származó költségvetési dokumentumok is igazolják. A ZDF kiemeli, hogy a német parlament 2010-ben az országban lévő atombombák eltávolítása mellett döntött, de ezt a mai napig nem tették meg, most pedig csak lecserélik a régieket sokkal korszerűbb bombákra. Ezt a folyamatot a napokban kezdik meg.

A műsor szerkesztői szerint ezek a bombák jóval pontosabbak, mint amit a második világháború alatt használt az Egyesült Államok. Egy ilyen bomba ereje 80-szor erősebb a Hirosimára dobott bombának.

„Aggódunk amiatt, hogy olyan országok, amelyeknek nincs saját nukleáris fegyvere, részt vesznek azok használatában a NATO nukleáris részvétel program keretén belül. Ez a nukleáris fegyverek elterjedésének megakadályozási szerződésének első és második pontjának a megszegése” – nyilatkozta Maria Zaharova, az orosz Külügyminisztérium képviselője. Az atombombák elhelyezését egy német politikus, az SPD párt Thomas Hitschler nevű tagja is megerősítette. A tervek szerint Németország 112 millió eurót fog költeni a Büchler városban lévő katonai bázis fejlesztésére. 

Forrás: RIA Novosztyi

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ajánló

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Ukrán hadiüzemek megsemmisítését jelentette be az orosz védelmi tárca (videó)

Ukrán hadiipari létesítményekre, rádiótechnikai felderítő központokra és szabotőr-kiképzőközpontokra mértek csoportos csapást az éjszaka folyamán az orosz erők nagyhatótávolságú, légi indítású precíziós fegyverekkel és harci...

Newsweek: a Kijevnek ígért Abrams harckocsik el fognak akadni a sárban

Marina Miron, a brit King's College katonai tanulmányok tanszékének kutatója annak a véleményének adott hangot, hogy az Egyesült Államok által Ukrajnának ígért Abrams harckocsik...

Fordulat: Lengyelország mégis szállít fegyvereket Ukrajnának

A lengyel kormány megpróbálta visszavonni Mateusz Morawiecki miniszterelnök fenyegetését, miszerint leállítja az Ukrajnába irányuló fegyverszállításokat. Piotr Müller kormányszóvivő hangsúlyozta, hogy Lengyelország a meglévő megállapodások...
spot_img

Videó