2023, október 3.
16.7 C
Budapest
10.9 C
Moszkva

McGregor: a NATO-csúcs után Ukrajna elveszítheti Ogyesszát is

Douglas McGregor a Pentagon volt főtanácsadója a Judging Freedom YouTube-csatornának adott interjúban azt mondta, hogy ha a NATO provokatív lépéseket tesz a vilniusi csúcstalálkozó alatt, akkor Ukrajnának újabb területi veszteségekkel kell szembenéznie.

“Egy NATO-döntés a közelgő csúcstalálkozón arra kényszerítheti Putyint, hogy aktív offenzívába kezdjen Ukrajnában egészen Ogyesszáig” – vetette fel, hozzátéve, hogy Moszkva minden szükséges erőforrással rendelkezik ehhez.

McGregor hozzátette, hogy Moszkva még mindig nem vette át az ellenőrzést a város felett, mert az orosz elnök nem törekszik a konfliktus eszkalálására. Megjegyezte, hogy az észak-atlanti szövetség a vilniusi csúcstalálkozó eredményével a válság súlyosbodását provokálhatja.

“A NATO-országok beavatkozást terveznek Ukrajnában. <…> Ez mindenképpen meg fog történni” – véli a tiszt.

Szerinte a lengyel és a litván vezetők máris egy esetleges közös invázióról tárgyalnak a szomszédos ország ellen. McGregor pontosított, hogy ez nem feltétlenül a többi szövetséges támogatásával tennék ezt, hanem a két szövetségi állam önálló hadművelete lehetne.

Douglas McGregor korábban azt mondta, hogy Volodimir Zelenszkij ukrán elnök veszélyes hibát követett el saját maga és Ukrajna számára azzal, hogy több fegyvert kért az ukrán fegyveres erők számára.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ajánló

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Fehér Ház: az Egyesült Államoknak nincs pénze Kijev hosszú távú katonai támogatására

Az Egyesült Államoknak nincs pénze Kijev hosszú távú katonai támogatására - mondta Karine Jean-Pierre, a Fehér Ház sajtótitkára egy tájékoztatón. "Ezek (a pénzeszközök. - a...

Kreml: a nyugati politikusokat, akiket a nemzeti érdekek vezetnek, rögtön oroszbarát jelzővel bélyegzik meg

A függetlenség demonstrálása Brüsszeltől nem jelenti automatikusan azt, hogy egy politikus "oroszbarát" - mondta Dmitrij Peszkov, a Kreml szóvivője hétfőn újságíróknak. A szlovákiai választási...

Oroszország bizonyítékot mutatott, hogy az USA silány minőségű testpáncélt küldött Ukrajnának

Az orosz védelmi órásvállalat, a Rosztyeh által közzétett videó kétségbe vonta az USA által Ukrajnának küldött katonai támogatás minőségét, miután egy trófeaként a harctérről...
spot_img

Videó