2022, november 27.
4.3 C
Budapest
-5.2 C
Moszkva

Marine Le Pen: az oroszellenes szankciók miatt kell kemény télre készülnünk

Franciaországnak kemény télre kell felkészülnie az EU Oroszország-ellenes szankciói miatt – mondta kedden a jobboldali Nemzeti Tömörülés parlamenti frakcióvezetője, hozzátéve, hogy a következő tél még rosszabb lesz.

Marine Le Pen a BFMTV-nek azt mondta, hogy a szankciók nem működnek, sőt, valójában ártanak a francia népnek.

Úgy érvelt, hogy az Oroszországgal szemben bevezetett korlátozások kontraproduktívnak bizonyultak, segítve Moszkvát abban, hogy növelje olajbevételeit.

Le Pen azt is mondta, hogy az európaiak helyzetéért azok a felelősek, akik az oroszellenes intézkedések bevezetéséről döntöttek.

Az ellenzéki politikus korábban élesen bírálta, hogy Franciaország támogatja a szankciókat, nagy “geopolitikai hibának” bélyegezve azokat. A zöld programot támogató “idiótákat” is leszólta, és őket nevezte meg az EU orosz fosszilis tüzelőanyagoktól való függőségének valódi felelőseiként.

A múlt hónapban a CRE francia energiaszabályozó vezetője arra figyelmeztetett, hogy súlyos fagyok esetén a magánháztartások idén télen áramkimaradásokkal szembesülhetnek. A szabályozó szerint az ország az elkövetkező hónapokban nem termelhet elegendő nukleáris energiát, mivel az erőművek fele már nem üzemel.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Ajánló

Friss hírek

- Hirdetés -spot_img

UKRÁN VÁLSÁG

Orbán: szükség van egy szuverén Ukrajnára

Orbán Viktor miniszterelnök, a Kereszténydemokrata Internacionálé (CDI) alelnöke szombaton videókonferencia keretében részt vett a jobboldali világszervezet Panamavárosban zajló vezetőségi ülésén - tájékoztatta az MTI-t...

Putyin: hamarabb kellett volna újraegyesülni a Donbasszal

A Donbassz újraegyesítésének Oroszországgal már korábban meg kellett volna történnie - jelentette ki Vlagyimir Putyin elnök a különleges katonai műveletben részt vevő katonák édesanyjaival...

Videó: üres polcok és pánikfelvásárlás Kijevben

Az ukrán főváros lakói aktívan vásárolják fel az élelmiszereket, a kenyérpolcok üresek - közölte a Strana.ua ukrán online lap a Telegram-csatornáján. "A helyiek videókat tesznek...