2022, november 29.
0.9 C
Budapest
-6.3 C
Moszkva

Utazás közben is velünk vannak a nyerőgépes játékok

Elég csak zsebre vágni a telefonunkat.

Azoknak a vállalkozó szellemű játékosoknak, akik szeretik próbára tenni magukat, már régóta nem kell ehhez meglátogatni a kaszinókat a valóságban, elég csak pötyögni egy keveset. A telefonok és számítógépek korában néhány kattintás alatt hódolhatunk a játékok kínálta izgalmaknak. Nem kell kilométereket sétálni, nem kell kiöltözni, ha egy kis kalandra vágyunk, elég például a legkényelmesebb pizsamánkban kicsoszogni a fürdőszobába és magunkkal vinni a mobilt.

19-re lapot húzni

Egy valódi kaszinóba betérve a rulett, a huszonegy, a póker és a nyerőgépes játékok azok, amik azonnal felkeltik a látogatók érdeklődését. A filmekben a kártya és a póker hódít, de számos olyan karaktert is láthattunk a filmvásznon, akik vödörrel az ölükben ülve éppen a nyerőgépes játékok segítségével ütik meg a főnyereményt. Amíg 19-re lapot húzni komoly rutint, de legalábbis vakmerőséget igényel, addig a gyümölcsökkel, számokkal, kedves ikonokkal dolgozó játékok sokkal egyszerűbbek, sőt, talán élvezetesebbek is emiatt.

A klasszikus játékgépek online változatai legalább akkora és olyan szórakozást nyújtanak, mint a hagyományos társaik, de sokkal egyszerűbben hozzáférhetőek, kényelmesebbek. Működési elvük is abszolút megegyezik a klasszikus nyerőgépes játékok kialakításával: néhány tárcsa váltakozva pörög a szemünk előtt, és akkor nyerünk, ha az előre meghatározott számú formát elérjük. Az online kaszinók világában jóval több, színes és izgalmas ilyen játék vár ránk, érdemes elmerülni a https://nomini.com/hu/games/categories/slots oldal kínálatában, hiszen rengeteg új kalandot ígérnek az itt felsorakoztatott játékok.

Mit kell tudni a nagy klasszikusokról?

Komoly múltra tekint vissza ez a szórakozás, nem újkeletű hobbiról van szó. Az első masina bizony az 1800-as évek végén, egészen pontosan 1895-ben épült, a neve pedig már ismerősen csenghet, ez volt a híres Liberty Bell. Építője természetesen valamelyest konyított a gépek összeszereléséhez, építéséhez, tekintettel arra, hogy autószereléssel foglalkozott. Ennek köszönhetően nem okozott nehézséget a California államban, San Franciscóban élő Charles Fey számára, hogy életre hívja az első félkarú rablót. A Liberty Bell három tárcsával működött, ezekre pedig a következő formákat nyomtatták: harang, gyémánt, szív, pikk, patkó és csillag. Természetesen az 5 centtel működő gép – nevéhez híven –  a három harang kipörgetése esetén fizette a legnagyobb nyereményt, ami akkor 50 cent volt. Néhány év kellett csak ahhoz, hogy a szerkezet akkora népszerűségre tegyen szert, hogy beinduljon a gyártása is.

A következő évtizedekben komoly átalakuláson ment keresztül maga a gép, hiszen a korábbi nehéz szerkezet helyett jóval könnyebb lett, amit annak köszönhető, hogy fa elemek is kerültek bele. Emellett a tárcsákon, orsókon szereplő ikonok is megváltoztak a nyerőgép játékok új generációját létrehozva ugyanis megszülettek a gyümölcsös játékok is. Ezek egyébként arról voltak híresek, hogy a játékok törvényességében kételkedők szenvedélyét csillapították, hiszen a tulajok azt mondták: a kipörgethető gyümölcsök azt az ízt mutatják, amilyen rágógumit lehet nyerni a szerkezettel. De visszatérve a fejlesztésekre, természetesen a hangerőt is csökkentették, és az eredetinél jóval halkabban csilingelt a nyerő szerkezet. Ezután egészen a 40-es évekig kellett várni arra, hogy Las Vegas nagyágyúi is lecsapjanak a játékra, ekkor viszont Bugsy Siegel is beszerzett jó néhány darabot, hogy a kaszinójában ezzel szórakoztassa a tehetősebb férfi vendégek unatkozó, de pénzköltésre rávehető feleségeit. A folyamat nem állt le, és ma már odáig fejlődtek a modern játékok, hogy színes, izgalmas, vibráló játékélménnyé varázsolják, hogy a telefonunkat simogatva húzzuk meg azt a bizonyos nyeréssel kecsegtető kart.

Ehhez azonban szükség volt először a hetvenes években bemutatkozó videó játékokra, majd a kilencvenes években bekövetkező fordulatra is, hiszen ekkortól élvezhetik a játékosok az online kaszinó játékok nyújtotta izgalmakat.

Miért jobb online játszani?

Bármikor és bárhol elérhetővé váltak a játékok, ami komoly előnyt jelent a régi, alig emelhető darabokkal szemben. Az is fontos, hogy így például az utazásaink, nyaralások során sem kell lemondani a szórakozásról. Kétségtelenül mellettük szól, hogy biztonságosabbak, nem fenyeget közben semmiféle veszély, ha jól választjuk meg a játékunkat. Nem utolsó szempont az sem, hogy akár saját fiókokat is életre hívhatunk a gyűjtő oldalakon, ahol a kedvenc játékainkhoz nem kell sorban állva várakozni, sem a kellemetlenkedő vetélytársakkal foglalkozni. Ezeknél a játékoknál mindig gyors kifizetésre számíthatunk, a nyert összeg gyorsan a számlánkra kerül, nem kell tartanunk az átveréstől, sem attól, hogy valaki elirigyli a nyereményünket és megpróbál lehúzni.

Mire figyeljünk?

Természetesen mielőtt belevágnánk a játékba, érdemes kitűzni egy bizonyos értékhatárt, amit nem lépünk túl. Ha van egy meghatározott összeg, amit erre fordítunk, sokkal nyugodtabb lesz majd a játék is. Első sorban minden új játéknak olvassuk el a szabályait, ne hagyatkozzunk ezeknél sem a rutinra, jobb néhány extra percet tölteni ezzel, hiszen így majd biztosra mehetünk.

Az otthonunk kényelmében tehát nem szabad arról megfeledkezni, hogy legyen egy limit, amivel játszunk, ahogy arról sem, minden játék más valamiben. A csalással pedig felesleges próbálkozni, attól még, hogy nem egy ember áll velünk szemben, hanem egy géppel van dolgunk, fontos megtartani a kellő tiszteletet, és nem elfelejteni azt, hogy akármilyen játékkal is próbálkozunk, nem tudjuk kijátszani a rendszert, hiszen az öröm forrása, illetve magának a játéknak a lényege nem más, mint hogy a szerencse bizony forgandó!

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Ajánló

Friss hírek

- Hirdetés -

UKRÁN VÁLSÁG

Az időjárás és járműhiány miatt az ukránok nem tudják evakuálni sérültjeiket

Az időjárás és az erők hiányosságai miatt az ukránok számára sokkal nehezebbé vált a sebesültek evakuálása Kupjanszk és Kraszno-Limanszk irányában - mondta a RIA...

A Kreml cáfolja az ukrán állításokat arról, hogy az orosz erők elhagyják a zaporozsjei atomerőművet

Nem igaz, hogy az orosz erők a zaporozsjei atomerőmű elhagyására készülnek - jelentette ki Dmitrij Peszkov, a Kreml szóvivője újságíróknak hétfőn. Peszkov az ukrán Enerhoatom...

Klicsko Kijev részleges evakuálására figyelmeztet

Kijev polgármestere, Vitalij Klicsko figyelmeztetett, hogy az ukrán főváros részleges kiürítésére kerülhet sor, mivel a hatóságok arra számítanak, hogy a jövő évben is lesznek...