2022, december 2.
2.6 C
Budapest
-11.6 C
Moszkva

Marine Le Pen: a szankciók Oroszországot gazdagították

Marine Le Pen, a francia parlament Nemzeti Tömörülés pártjának frakcióvezetője szerint az Oroszország elleni uniós szankciók teljesen hatástalannak bizonyultak.

“A szankciók teljesen hatástalannak bizonyultak… A szankciók Oroszországot gazdagították, ráadásul a franciákat jobban szankcionálták, mint Oroszországot” – mondta Le Pen a BFMTV-nek adott interjújában.

Szerinte az oroszellenes szankciók voltak azok, amelyek a növekvő inflációt okozták.

Franciaországban az infláció májusban rekordmagas, 5,2 százalékos szintet ért el. A Nemzeti Statisztikai Intézet (Insee) szerint Franciaországban júniusban 5,8%-kal emelkedik az áruk és szolgáltatások ára.

A Nyugat több szankciócsomagot is bevezetett Oroszország ellen Ukrajna miatt. Az orosz elnök korábban azt mondta, hogy az Oroszország megfékezésére és gyengítésére irányuló politika a Nyugat hosszú távú stratégiája, és a szankciók komoly csapást mértek az egész világgazdaságra. Putyin azt is mondta, hogy az USA és az EU gyakorlatilag nem teljesítette az Oroszországgal szembeni kötelezettségeit azzal, hogy befagyasztotta a devizatartalékait.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Ajánló

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Kreml: a NATO továbbra is háborúra kényszeríti Kijevet

A NATO továbbra is háborúra kényszeríti Kijevet - jelentette ki Dmitrij Peszkov orosz elnöki szóvivő újságíróknak csütörtökön az észak-atlanti szövetség bukaresti külügyminiszteri tanácskozását értékelve. "A...

Több település felszabadításáról számolt be az orosz katonai szóvivő

Települések felszabadításáról számolt be a donyecki régióból szerdán az orosz hadvezetés, valamint a helyi közigazgatás két vezetője. Igor Konasenkov altábornagy, az orosz védelmi minisztérium szóvivője...

Lengyelországban ki kell fizetniük a lakhatás díját az ukrán menekülteknek

Az Oroszországgal fennálló konfliktus miatt Lengyelországba menekült ukránoknak jövőre fizetniük kell a lakhatásukért és az élelmezésükért - jelentette be a varsói kormány. A lengyel hatóságok...