2022, június 26.
31.7 C
Budapest
30.7 C
Moszkva

Már Szlavjanszkért megy a harc – közölte a Donyecki Népköztársaság

A Donyecki Népköztársaság erői az orosz hadsereg tűztámogatásával több mint 230 települést vettek ellenőrzésük alá Donbasszban, és már Szlavjanszkért harcolnak – közölte a Donyecki Népköztársaság (DNR) területvédelmi parancsnoksága a Telegram-csatornáján.

“Jelenleg 231 település van az ellenőrzésünk alatt, köztük Szvjatogorszk és Tatyjanovka. Szlavjanszkért folynak a harcok” – olvasható a napi jelentésben.

Az ukrán csapatok állítólag polgári infrastruktúrát foglalnak el, és a lakosságot emberi pajzsként használják.

A jelentés azt is megjegyzi, hogy az ukrán fegyveres erők Grad típusú rakéta-sorozatvető rendszerekkel, 155 mm-es és 122 mm-es tüzérségi ágyúkkal, valamint 120 mm-es aknavetőkkel lőtték a Donyecki Népköztársaság területét.

Összesen 14 települést ért találat.

Oroszország február 24. óta folytat katonai műveletet Ukrajnában, miután Moszkva elismerte a DNR és az LNR függetlenségét. Vlagyimir Putyin a katonai akciók céljaként “a kijevi rezsim által nyolc éve népirtásnak kitett emberek védelmét” jelölte meg.
A védelmi minisztérium közleménye szerint a fegyveres erők már csökkentették Ukrajna harci potenciálját. Az orosz hadsereg szerint a fő cél Donbassz felszabadítása. Az orosz hadsereg mellett a köztársaságok egységei is tevékenykednek a térségben.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Kövess minket a Telegramon!

Exkluzív tartalmakért csatlakozz Telegram csatornánkra!

Ajánló

- Hirdetés - spot_img

FRISS