2022, december 1.
5.5 C
Budapest
-9.8 C
Moszkva

Már Oroszország India első számú műtrágya beszállítója

Oroszország lett India legnagyobb foszfátműtrágya-beszállítója az Ukrajnával kapcsolatos nyugati szankciók közepette nyújtott kedvezményeknek köszönhetően – közölte csütörtökön a The Indian Express iparági forrásokra hivatkozva.

A jelentés szerint az elmúlt három hónapban India 350 ezer tonna diammónium-foszfátot (DAP), jó vízoldékonyságú foszfor műtrágyát importált Oroszországból, amely a mezőgazdasági növények növekedésének teljes időszakára biztosítja a foszfortáplálást.

“A behozatal éppen jókor érkezett, amikor megkezdődött a vetés az esős évszak, amely júliusban tetőzik” – áll a kiadványban.

Az orosz műtrágyagyártó PhosAgro komoly árengedményt kínált az indiai vállalatoknak a termékeire, miközben fedezte a banki jutalékokat is a kifizetések átutalásáért. Ennek eredményeként az orosz műtrágya ára India számára tonnánként 920-925 dollár volt, ami alacsonyabb, mint a többi nemzetközi beszállító, köztük Kína, Szaúd-Arábia, Marokkó és Jordánia által kínált árak.

Az Express beszámolója szerint az Oroszország által kínált ár egybeesik azzal az árplafonnal, amelyet India a közelmúltban a műtrágyaimportőrökre szabott. Megjegyzi továbbá, hogy a helyzet arra kényszerítheti a többi műtrágyaszállítót, hogy csökkentse árait, ha meg akarja tartani részesedését az indiai piacon.

Az orosz importtal kapcsolatban az egyetlen probléma a fizetések teljesítése, ami most, hogy Oroszország szankciók hatálya alatt kénytelen működni, bonyolult folyamat. A források szerint azonban az iparág “innovatív módszereket” talált ki a probléma megoldására.

A kockázatot ebben az esetben az eladónak (PhosAgro) kellett viselnie, mivel a bankok nem voltak hajlandóak akkreditíveket nyitni (amelyek a fizetés garanciájaként szolgálnak) az importőrök nevében.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Ajánló

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Több település felszabadításáról számolt be az orosz katonai szóvivő

Települések felszabadításáról számolt be a donyecki régióból szerdán az orosz hadvezetés, valamint a helyi közigazgatás két vezetője. Igor Konasenkov altábornagy, az orosz védelmi minisztérium szóvivője...

Lengyelországban ki kell fizetniük a lakhatás díját az ukrán menekülteknek

Az Oroszországgal fennálló konfliktus miatt Lengyelországba menekült ukránoknak jövőre fizetniük kell a lakhatásukért és az élelmezésükért - jelentette be a varsói kormány. A lengyel hatóságok...

Ursula elismerte, hogy már több mint 100 ezer ukrán katona halt meg

Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke videóüzenetében bejelentette, hogy az ellenségeskedések kitörése óta több mint 100 000 ukrán katona halt meg. Frissítés: Ursula...