2022, május 19.
25.3 C
Budapest
12.6 C
Moszkva
Hiredetés

Magyarország támogatja az uniós vízumtilalommal sújtott személyek körének kibővítését

Magyarország támogatja az uniós vízumtilalommal sújtott személyek körének kibővítését, illetve adott esetben újabb vagyonbefagyasztások elrendelését – közölte hétfőn Brüsszelben, az ukrajnai válsággal kapcsolatban Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter, amikor megérkezett az EU-országok külügyminisztereinek tanácskozására.

 

“A konfliktus nem a gyors megoldás irányába halad” – értékelte Szijjártó Péter az ukrajnai helyzetet, amely a külügyminiszteri eszmecsere legfontosabb témája. A miniszter az aggodalomra okot adó jelenségek közül kiemelte a Kelet-Ukrajnában megtartott választásokat.

Az EU eddig több lépcsőben rendelt el vízumtilalmat, illetve vagyonbefagyasztást a válságban érintett oroszokkal, illetve oroszpárti ukrán szakadárokkal szemben. Szijjártó Péter szerint az ilyen típusú intézkedések segíthetnek abban, hogy a konfliktust gyorsan és tárgyalásos úton rendezzék. A politikus reményének adott hangot, hogy az uniós értekezleten konszenzus jön létre az érintettek körének kibővítéséről.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Kövess minket a Telegramon!

Exkluzív tartalmakért csatlakozz Telegram csatornánkra!

Ajánló

- Hirdetés -spot_img

FRISS