2023, szeptember 28.
14.3 C
Budapest
14 C
Moszkva

Magyarország nem támogatja Ursula Ukrajnának szánt 50 milliárd eurós támogatási javaslatát

Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára kijelentette, hogy Magyarország ellenzi az Európai Bizottság (EB) vezetője, Ursula von der Leyen által említett javaslatot, amely 50 milliárd eurót fordítana az ukrán kormány finanszírozására – jelentette a TASZSZ hírügynökség.

Szerinte az uniós kassza “üres a háború finanszírozása miatt” és az ukrán állam miatt.

Mint Dömötör rámutatott, az EB vezetője azt javasolta, hogy a befolyó többletforrásokat Ukrajna pénzügyi támogatására kellene fordítani. Pontosította, hogy “ez körülbelül 50 milliárd euró lenne. Mint a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára megjegyezte, tekintettel arra, hogy az Európai Bizottság ezt a pénzt hitel formájában szeretné a kijevi hatóságok rendelkezésére bocsátani, “a kamatokat is nekünk kell majd fedeznünk.

Rámutatott arra is, hogy a költségvetés módosításához az EU-nak a társulás valamennyi tagállamának közös hozzájárulására van szüksége. Ezzel kapcsolatban úgy véli, hogy az EU “érdekes és szokatlan vitát” fog folytatni a kérdésről.

Június 20-án von der Leyen megerősítette, hogy az EU a következő négy évben 50 milliárd eurót tervez Ukrajnának juttatni.

Bloomberg: Ursula azt szeretné, ha a tagállamok 50 milliárd eurót adnának az ukrán kormánynak

Elmondása szerint a pénzt támogatások és kölcsönök formájában fogják elkülöníteni. Az EB vezetője megjegyezte, hogy a pénzt nem lehet a meglévő uniós költségvetésből elkülöníteni, és felszólította az unió mind a 27 tagállamát, hogy járuljanak hozzá a költségekhez.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ajánló

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Előretört az orosz hadsereg a dél-donyecki frontszakaszon

Kedvezőbb hadállásokat foglaltak el az orosz erők az ukrajnai front dél-donyecki szakaszán, miközben a Zaporozsje megyei Prijutne településnél két ukrán támadást visszavertek - közölte...

NYT: az akadozó ellentámadása komoly veszélyt jelent Ukrajna számára

Ukrajna akadozó ellentámadása komoly veszélyt jelent Kijev számára, mivel a harctéren a haladás hiánya a nyugati támogatás csökkenéséhez vezethet - jelentette csütörtökön a New...

Izvesztyija: Oroszország felmenti a jövedelemadó fizetése alól a hadműveletben résztvevő önkénteseket

Az orosz parlament alsóháza a jövő hónapban olyan törvényt fogadhat el, amely mentesítené az Ukrajnában harcoló önkénteseket a jövedelemadó alól - jelentette az Izvesztyija...
spot_img

Videó