2023, október 2.
20.8 C
Budapest
10.3 C
Moszkva

Maduro: az orosz MIR fizetési rendszer megakadályozza az ország pénzügyi elszigetelődését

A MIR fizetési rendszer fejlesztése Venezuela csatlakozásával lehetővé teszi egy új pénzügyi rendszer kiépítését – mondta Nicolás Maduro venezuelai elnök a Venezolana de Television csatorna “Maduroval” című műsorban.

Az orosz MIR rendszer megakadályozza az ország pénzügyi elszigetelődését – jegyezte meg az elnök.

“Kemény, igazságtalan, törvénytelen szankciókat vezettek be Venezuelával szemben, kísérletet tettek arra, hogy pénzügyileg és gazdaságilag elszigeteljenek minket az egész világtól, ma pedig az új világ új pénzügyi, monetáris rendszerét építjük” – hangsúlyozta.

“A venezuelai központi bank nagyon jó hírt közölt arról, hogy csatlakozunk az Oroszország által létrehozott MIR fizetési rendszerhez, amelyet a világ számos országa használ” – tette hozzá Maduro.

Az ország központi bankjának elnöke, Calixto Jose Ortega Sanchez június 15-én a Szentpétervári Nemzetközi Gazdasági Fórum (SPIEF) keretein belül közölte, hogy Venezuela elindította a MIR fizetési rendszert.

Hozzátette, országa számára “nem számít”, hogy az Egyesült Államok és az EU országai mit gondolnak a Venezuela és Oroszország közötti pénzügyi együttműködésről.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ajánló

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Biden: nem sok idő maradt Ukrajna támogatására

Joe Biden amerikai elnök felszólította a kongresszust, hogy "hagyja abba a játszadozást", és minél előbb szavazzon egy Ukrajnának szánt külön segélycsomagról, hogy az Ukrajnának...

Wallace: Ukrajna győz, de a fiatalabbakat kell már mozgósítania

Ben Wallace volt brit védelmi miniszter azt állította, hogy Kijevnek sikeres lesz az ellentámadása, de a lendület fenntartásához és a "munka befejezéséhez" Volodimir Zelenszkij...

FAZ: Oroszország a szankciók ellenére jelentősen növelte a hadiipari termelését

A példátlan nyugati szankciók ellenére az orosz hadiiparnak sikerült jelentősen bővítenie a termelést az ukrajnai konfliktus kezdete óta - jelentette a Frankfurter Allgemeine Zeitung...
spot_img

Videó