2022, december 1.
3.8 C
Budapest
-13.8 C
Moszkva

Madagaszkár elnöke kirúgta a külügyminisztert, mert Oroszország ellen szavazott az ENSZ-ben

Madagaszkár elnöke kirúgta külügyminiszterét, amiért az ENSZ-ben az oroszok által szervezett, négy volt ukrajnai régió elcsatolására irányuló népszavazás elítélése mellett szavazott – közölte az elnöki hivatal két forrása a Reuters hírügynökséggel.

Múlt szerdán az ENSZ Közgyűlése elítélte a négy egykori ukrajnai régió Oroszországba olvadását, és felszólította az összes országot, hogy ne ismerje el a lépést.

A 193 tagú közgyűlésből 143 ország szavazott a határozat mellett, 5 ellene, 35 pedig tartózkodott.

Andriy Rajoelina elnök hivatalának két magas rangú tisztviselője a Reutersnek elmondta, hogy Richard Randriamandrato minisztert azért bocsátották el, mert egyike volt azoknak, akik az elítélő nyilatkozat támogatása mellett szavaztak.

Az afrikai országoknak fontos gazdasági kapcsolatai vannak Oroszországgal.

Nagyrészt elkerülték, hogy állást foglaljanak a háborúban, ami egyes nyugati nemzeteket frusztrált.

A múlt hétig Madagaszkár mindig tartózkodott az ukrajnai válsággal kapcsolatos állásfoglalásokról szóló különböző szavazások során. A kormány semlegességről és el nem köteleződésről beszélt a témában. Randriamandrato nem kívánt nyilatkozni.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Ajánló

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Több település felszabadításáról számolt be az orosz katonai szóvivő

Települések felszabadításáról számolt be a donyecki régióból szerdán az orosz hadvezetés, valamint a helyi közigazgatás két vezetője. Igor Konasenkov altábornagy, az orosz védelmi minisztérium szóvivője...

Lengyelországban ki kell fizetniük a lakhatás díját az ukrán menekülteknek

Az Oroszországgal fennálló konfliktus miatt Lengyelországba menekült ukránoknak jövőre fizetniük kell a lakhatásukért és az élelmezésükért - jelentette be a varsói kormány. A lengyel hatóságok...

Ursula elismerte, hogy már több mint 100 ezer ukrán katona halt meg

Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke videóüzenetében bejelentette, hogy az ellenségeskedések kitörése óta több mint 100 000 ukrán katona halt meg. Frissítés: Ursula...