2024, március 1.
12.6 C
Budapest
1.2 C
Moszkva

Madagaszkár elnöke kirúgta a külügyminisztert, mert Oroszország ellen szavazott az ENSZ-ben

Madagaszkár elnöke kirúgta külügyminiszterét, amiért az ENSZ-ben az oroszok által szervezett, négy volt ukrajnai régió elcsatolására irányuló népszavazás elítélése mellett szavazott – közölte az elnöki hivatal két forrása a Reuters hírügynökséggel.

Múlt szerdán az ENSZ Közgyűlése elítélte a négy egykori ukrajnai régió Oroszországba olvadását, és felszólította az összes országot, hogy ne ismerje el a lépést.

A 193 tagú közgyűlésből 143 ország szavazott a határozat mellett, 5 ellene, 35 pedig tartózkodott.

Andriy Rajoelina elnök hivatalának két magas rangú tisztviselője a Reutersnek elmondta, hogy Richard Randriamandrato minisztert azért bocsátották el, mert egyike volt azoknak, akik az elítélő nyilatkozat támogatása mellett szavaztak.

Az afrikai országoknak fontos gazdasági kapcsolatai vannak Oroszországgal.

Nagyrészt elkerülték, hogy állást foglaljanak a háborúban, ami egyes nyugati nemzeteket frusztrált.

A múlt hétig Madagaszkár mindig tartózkodott az ukrajnai válsággal kapcsolatos állásfoglalásokról szóló különböző szavazások során. A kormány semlegességről és el nem köteleződésről beszélt a témában. Randriamandrato nem kívánt nyilatkozni.

Támogasd a donyecki gyerekeket!

Oroszországban élő nemzeti érzelmű magyarok és anyaországi segítőik közreműködésével támogathatod a donyecki gyerekeket.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ajánló

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Le Monde: Franciaország azt tervezi, hogy katonákat telepít Ukrajnába

A francia kormány azt tervezi, hogy közvetlenül Ukrajnába küld egy kisebb katonai erőt, amely a kijevi fegyveres erők kiképzőjeként és Moszkva "elrettentéseként" szolgálna -...

Lavrov: ha Austin a NATO-orosz konfliktus veszélyéről beszél, az azt jelenti, hogy az USA-nak van terve erre

Lloyd Austin amerikai védelmi miniszter azzal, hogy kijelentette, hogy a NATO és Oroszország egymás ellen harcolhat, ha Ukrajna vereséget szenved, bebizonyította, hogy az USA-nak...

Erdogan: nem kapott elég támogatást a török békekezdeményezés az orosz-ukrán konfliktus lezárására

Az orosz-ukrán konfliktus békés megoldására irányuló török kezdeményezések a támogatás hiánya miatt nem jártak sikerrel - mondta Recep Tayyip Erdogan török elnök az antalyai...
spot_img

Videó