2023, március 21.
11.2 C
Budapest
1.2 C
Moszkva
Array

Li Keqiang kínai miniszterelnök Moszkvába érkezett

A kínai miniszterelnök, Li Keqiang vasárnap délután megérkezett Moszkvába a tervezett hivatalos látogatására. Egy sor gazdasági, energetikai és egyéb megállapodási lehetőséget hozott magával, melyekről várhatóan teljes bizonyossággal megegyezik az orosz tárgyalóféllel.

 

 

Li meleg baráti fogadtatásban részesült a megérkezési ünnepségén. Az alkalomhoz illően azt mondta: az átfogó stratégiai partnerség koordinációja Oroszország és Kína között belépett egy új fejlődési szakaszba.

 

“Látogatásommal jelzem, alig várom a hagyományos barátságunk elmélyítését Oroszország és Kína között és várakozóan tekintek a mi gyakorlati együttműködésünk kiterjesztésére annak érdekében ,hogy nagyobb eredményeket érjünk el közösen a kétoldalú kapcsolatok gyakorlati erősítésében”

 

 Chinese Premier Li Keqiang (L) is welcomed by a Russian senior official upon his arrival at an airport in Moscow, Russia, Oct. 12, 2014. Li arrived here Sunday afternoon for an official visit to Russia and he will attend the 19th China-Russia Prime Ministers' Regular Meeting. (Xinhua/Rao Aimin)

Li Kequiang kínai miniszterelnök baráti fogadása Moszkvában a reptéren – 2O14-oct-12 – Li vasárnap délután érkezett meg hivatalos oroszországi látogatására. (Xinhua fotó)

 

Látogatása során Li részt vesz a 19. Kína-Oroszország Rendszeres Miniszteri Találkozón orosz kollégájával, Dimitri Medvegyevvel, a fórum témája a fejlesztés lesz. Li találkozni fog Vlagymir Putgyin orosz elnökkel valamint Valenitne Matviyenko-val, a Föderációs Tanács Felsőházának elnökasszonyával is, illetve Sergei Naryshki-al is, aki az Állami Duma alsóházának vezérszónoka.

 

A felek 5O kölcsönösen előnyös megállapodás aláírásáról fognak tárgyalni valamint az energiaszektor, nagysebesságű vasutak és finanszírozás témák is soron lesznek.

 

Az elemzők úgy vélik, Li 3 napos látogatása (ami az első a hivatali idejében, lévén ő 2O13 márciusában foglalta el székét) új lendületet fog adni a két ország gyakorlati együttműködésében és átfogó stratégiai partnerségük koordinációjában.

 

Szakértők egybehangzó véleménye szerint a diplomáciai kapcsolatok a két ország közt 65 éve most “minden idők legmagasabb pontján” állanak, amit mutat a magasrangú vezetők nagyon gyakori diplomáciai látogatása egymás országában.

 

 

 

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Ajánló

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Kijev engedélyezte, hogy a katonákat végzettség nélkül is tiszti rangra emelhessék

Az ukrán parlament hétfőn elfogadta azt a törvénymódosítást, amely lehetővé teszi tiszti rendfokozatok megadását a harci tapasztalattal rendelkező, de felsőfokú katonai végzettséggel nem bíró...

Magyarország nem adja át lőszerkészletét Ukrajnának

A háborúnak csak a tűzszünet és a béketárgyalások vethetnek véget, a fegyverek és a lőszerkészlet átadása nem, ezért Magyarország nem adja át lőszerkészletét Ukrajnának...

Újabb fegyver- és lőszerszállítmányt küld az Egyesült Államok Ukrajnába

Az Egyesült Államok újabb 350 millió dollár értékű (mintegy 130 milliárd forint) katonai segítségnyújtást jelentett be Ukrajna számára hétfőn. Joe Biden elnök felhatalmazása nyomán -...
spot_img

Videó