2023, szeptember 25.
17.2 C
Budapest
14.5 C
Moszkva

Lettország miniszterelnöke bejelentette ő és kormánya lemondását

Krisjanis Karins lett miniszterelnök bejelentette, hogy ő és kormánya még ezen a héten lemond.

Az X-en (korábban Twitter) hétfőn közzétett nyilatkozatában Karins, aki a jobbközép Új Egység szövetséget vezeti, közölte, hogy tájékoztatta frakcióját arról, hogy csütörtökön benyújtja lemondó levelét Edgars Rinkevics elnöknek.

A miniszterelnök egyúttal azzal vádolta koalíciós partnereit, a konzervatív Egyesült Lista szövetséget és a jobboldali Nemzeti Szövetség pártot, hogy “blokkolják a jólétért és a gazdasági növekedésért folytatott munkát”. Felkérte frakcióját, hogy állítson jelöltet a helyére.

Sajtótájékoztatóján Karins hangsúlyozta, hogy Lettországnak erős és dinamikus kormányra van szüksége, amely képes kemény döntéseket hozni.

“Minden ország számára nehézségeket okoz, ha valaki megpróbálja megtartani a hivatalát” – tette hozzá Karins. “Soha nem ez volt a célom.”

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ajánló

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Videón, ahogy a frontvonalaktól távol találat ér egy ukrán katonai szerelvényt

Rakétacsapás ért egy ukrán vasúti szerelvényt, amely katonai felszereléseket szállított volna a frontra. A Telegramra feltöltött videó leirata szerint a csapást mélyen az ukrán...

Forbes: az oroszok kilőtték az ukrán erők legjobb svéd harckocsijait is

Az orosz hadsereg drónokkal mért csapást két ritka svéd Strv 122-es harckocsira, amelyeket a skandináv ország adott az Ukrán Fegyveres Erők számára - jelentette...

A donyecki frontszakaszon előre törtek az orosz erők

Az orosz hadsereg Donyeck felé, Veszele település közelében javította taktikai pozícióját - közölte vasárnap az orosz védelmi minisztérium az ukrajnai háborúval kapcsolatban. A tárca szerint...
spot_img

Videó