2022, december 1.
3.2 C
Budapest
-12.8 C
Moszkva

Lengyelország nem engedi, hogy Ukrajna részt vegyen a rakétaincidens kivizsgálásában

Ukrajna képviselői megismerhetik a lengyel területre csapódott rakétával kapcsolatos vizsgálatot, de nem vehetnek részt benne – közölte Andrzej Duda lengyel elnök.

Korábban Jakub Kumoch, a lengyel elnöki hivatal nemzetközi politikai irodájának vezetője azt mondta, hogy ukrán szakértők látogatást tettek a rakéta lezuhanásának helyszínén, lengyel területen.

“Ahhoz, hogy a vizsgálatban való részvételről beszélhessünk, ahhoz, hogy a vizsgálatban való részvételről beszélhessünk, a nemzetközi jog vonatkozó szabályait, a nemzetközi szerződéseket végre kell hajtani. Ez mindig az úgynevezett jogsegély keretében végzett tevékenység” – mondta Duda újságíróknak.

Megjegyezte, hogy a helyszínen dolgozó ügyész ugyanezen a véleményen van.

“Ha az ukrán képviselők vizsgálatot akarnak látni, akkor ezt meg lehet mutatni nekik, de ha a vizsgálatban való részvételről, a dokumentumokhoz, információkhoz való hozzáférésről van szó, akkor ehhez már a nemzetközi jog és a nemzetközi szerződések értelmében konkrét indokok szükségesek” – magyarázta a lengyel elnök.

November 15-én este a média arról számolt be, hogy két rakéta csapódott be a lengyel-ukrán határon fekvő Lubelskie vajdaságban, két ember halálát okozva. A helyszínen készült és a lengyel médiában megjelent felvételek szerint ukrán Sz-300-as légvédelmi rakéta volt.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Ajánló

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Több település felszabadításáról számolt be az orosz katonai szóvivő

Települések felszabadításáról számolt be a donyecki régióból szerdán az orosz hadvezetés, valamint a helyi közigazgatás két vezetője. Igor Konasenkov altábornagy, az orosz védelmi minisztérium szóvivője...

Lengyelországban ki kell fizetniük a lakhatás díját az ukrán menekülteknek

Az Oroszországgal fennálló konfliktus miatt Lengyelországba menekült ukránoknak jövőre fizetniük kell a lakhatásukért és az élelmezésükért - jelentette be a varsói kormány. A lengyel hatóságok...

Ursula elismerte, hogy már több mint 100 ezer ukrán katona halt meg

Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke videóüzenetében bejelentette, hogy az ellenségeskedések kitörése óta több mint 100 000 ukrán katona halt meg. Frissítés: Ursula...