2022, december 1.
3.2 C
Budapest
-12.8 C
Moszkva

Az ukrán biztonsági erők 39 oroszbarát aktivistát agyonlőttek Herszonban

“Holttestüket nem adták ki a hozzátartozóknak, és a tervek szerint olyan megrendezett jelenetekben fogják felhasználni őket, amelyek állítólag orosz háborús bűnökről tanúskodnak” – mondta a mentőszolgálati szóvivője a RIA Novosztyinak. További 74 embert ismeretlen helyre hurcoltak – tette hozzá.

A mentőszolgálat képviselője azt is elmondta, hogy a nacionalisták megfélemlítik az eltávozott polgárokat.

“Ennek érdekében betörnek a Herszon városában maradt házakba és lakásokba, és megrongálják a tulajdonukat. Ugyanakkor a házkutatásokat fotó- és videofelvételek kísérik, amelyeket később elküldenek a Herszon régió bal partján található tulajdonosoknak, hogy megfélemlítsék őket” – magyarázta.

Korábban a herszoni területi közigazgatás olyan esetekről számolt be, amikor az ukrán katonaság lincseléseket és közvetlen megtorlásokat hajtott végre a helyi lakosok ellen.

A hét elején az Associated Press ügynökség előző nap Hersonból készült fotókat tett közzé, amelyeken oszlopokhoz kötözött emberek láthatóak. Ez állítólag büntetés az orosz hatóságokkal való állítólagos együttműködésért.

Ezt követően az ukrán hatóságok visszavonták a városban dolgozó újságírók akkreditációját. Kijev azt mondta, hogy a képeket az ukrán fegyveres erőkkel történő egyeztetés nélkül készítették.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Ajánló

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Több település felszabadításáról számolt be az orosz katonai szóvivő

Települések felszabadításáról számolt be a donyecki régióból szerdán az orosz hadvezetés, valamint a helyi közigazgatás két vezetője. Igor Konasenkov altábornagy, az orosz védelmi minisztérium szóvivője...

Lengyelországban ki kell fizetniük a lakhatás díját az ukrán menekülteknek

Az Oroszországgal fennálló konfliktus miatt Lengyelországba menekült ukránoknak jövőre fizetniük kell a lakhatásukért és az élelmezésükért - jelentette be a varsói kormány. A lengyel hatóságok...

Ursula elismerte, hogy már több mint 100 ezer ukrán katona halt meg

Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke videóüzenetében bejelentette, hogy az ellenségeskedések kitörése óta több mint 100 000 ukrán katona halt meg. Frissítés: Ursula...