2022, november 27.
6 C
Budapest
-2.9 C
Moszkva

Lengyelország használt amerikai tankokat vásárol, miután Németország elutasította

Lengyelország 116 használt M1 Abrams harckocsit fog vásárolni az Egyesült Államoktól, hogy pótolja az Ukrajnának szállított páncélozott járműveket.

Varsó megállapodott erről a Fehér Házzal – közölte Mariusz Blaszczak lengyel védelmi miniszter pénteken az IAR lengyel hírügynökséggel.

Az ügynökség jelentése szerint az első amerikai gyártmányú harckocsikat jövő év elején szállítják le, és több mint 240 szovjet korabeli T-72-es harckocsit cserélnek le, amelyeket Lengyelország áprilisban adott át Ukrajnának.

Lengyelország eredetileg német Leopard 2 harckocsikkal kívánta feltölteni készleteit. A tervezett üzlet azonban nem jött létre, ami után Andrzej Duda lengyel elnök májusban azzal vádolta Berlint, hogy megszegte a szavát.

Steffen Hebestreit, a német kormány szóvivője akkor azt mondta, hogy Berlin “értetlenül áll” a vádak előtt. Újságíróknak elmondta, hogy Lengyelország a legújabb Leopard 2A7-es harckocsikat kérte, de maga a német hadsereg viszonylag kevés ilyen járművel rendelkezik.

Áprilisban Lengyelország és az Egyesült Államok külön megállapodást írt alá arról, hogy Varsó 250 új Abrams harckocsit vásárol.

Számos nyugati ország, köztük uniós országok is, nehézfegyvereket szállítanak Ukrajnának, miután Oroszország február végén katonai műveletet indított a szomszédos állam ellen.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Ajánló

Friss hírek

- Hirdetés -spot_img

UKRÁN VÁLSÁG

Egy amerikai tisztviselő szerint Oroszország egy nap alatt elpusztíthatja Ukrajnát

Az ukrán infrastruktúrára mért csapások megmutatták, hogy Oroszország rövid idő alatt képes elpusztítani az országot - írta honlapján Paul Craig Roberts, a Ronald Reagan-kormány...

Orbán: szükség van egy szuverén Ukrajnára

Orbán Viktor miniszterelnök, a Kereszténydemokrata Internacionálé (CDI) alelnöke szombaton videókonferencia keretében részt vett a jobboldali világszervezet Panamavárosban zajló vezetőségi ülésén - tájékoztatta az MTI-t...

Putyin: hamarabb kellett volna újraegyesülni a Donbasszal

A Donbassz újraegyesítésének Oroszországgal már korábban meg kellett volna történnie - jelentette ki Vlagyimir Putyin elnök a különleges katonai műveletben részt vevő katonák édesanyjaival...