2022, december 2.
2.6 C
Budapest
-11.6 C
Moszkva

Lemondott Mario Draghi olasz miniszterelnök

Bejelentette lemondását Mario Draghi Olaszország miniszterelnöke.

Mario Draghi olasz miniszterelnök csütörtökön bejelentette, hogy lemond. Draghi túlélte a bizalmi szavazást annak ellenére, hogy koalíciós partnerei, az Öt Csillag Mozgalom tartózkodott, de közölte, hogy lemond, miután találkozott Sergio Mattarella elnökkel.

Az Európai Központi Bank volt vezetője tavaly február óta vezette a koalíciós kormányt, de az utóbbi időben az Öt Csillag Mozgalom vezetője, Giuseppe Conte állandó bírálatokkal szembesült az emelkedő megélhetési költségek miatt.

Mario Draghi csütörtök este jelentette be lemondását, miután az Öt Csillag Mozgalom (M5S) nevű kormánypárt kivonult a kormány energiacsomagjáról tartott szenátusi szavazásról.

“A mai parlamenti szavazás politikai szempontból nagyon jelentős tény. A nemzeti egység többsége, amely a kormány megalakulása óta támogatta ezt a kormányt, már nincs meg.” – idézi Draghi szavait a La Repubblica.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Ajánló

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Kreml: a NATO továbbra is háborúra kényszeríti Kijevet

A NATO továbbra is háborúra kényszeríti Kijevet - jelentette ki Dmitrij Peszkov orosz elnöki szóvivő újságíróknak csütörtökön az észak-atlanti szövetség bukaresti külügyminiszteri tanácskozását értékelve. "A...

Több település felszabadításáról számolt be az orosz katonai szóvivő

Települések felszabadításáról számolt be a donyecki régióból szerdán az orosz hadvezetés, valamint a helyi közigazgatás két vezetője. Igor Konasenkov altábornagy, az orosz védelmi minisztérium szóvivője...

Lengyelországban ki kell fizetniük a lakhatás díját az ukrán menekülteknek

Az Oroszországgal fennálló konfliktus miatt Lengyelországba menekült ukránoknak jövőre fizetniük kell a lakhatásukért és az élelmezésükért - jelentette be a varsói kormány. A lengyel hatóságok...