2023, szeptember 21.
24 C
Budapest
19.8 C
Moszkva

Lefoglalták a Goldman Sachs alap több oroszországi kinnlevőségét

Lefoglaltatta a moszkvai választottbíróság az Otkrityije Bank keresete alapján a Goldman Sachs Group és a Goldman Sachs III SICAV alap több oroszországi kinnlevőségét – közölte hétfőn a Kommerszant című gazdasági lap.

A bíróság a Goldman Sachs alap tulajdonában lévő Sberbank-, Gazprom-, VTB- és Aeroflot- papírokra rendelt el lefoglalást. Ez a Sberbank esetében 1,2 millió, az Aeroflot 750 ezer, a Gazprom 790 ezer, a VTB 550 ezer részvényét jelenti.

Az Otkrityije Bank július 31-én nyújtott be a keresetet a Goldman Sachs Group, a Goldman Sachs International és a Goldman, Sachs & Co ellen. Az orosz bank 614,7 millió rubelnyi (2,27 milliárd forint) tartozás behajtását követelte a vállalatoktól.

A felperes azt állította, hogy a Goldman Sachs Group megtagadta a Nemzetközi Swap és Származékos Ügyletek Szövetségének (ISDA) megállapodásából eredő kötelezettségeinek teljesítését, amit az orosz bankkal szembeni amerikai és brit szankciókkal indokolt.

Az Ortkrityije Bank emellett a Goldman Sachs Group orosz bankoknál vezetett számláit, az orosz letétkezelőknél vezetett összes Goldman Sachs számlán lévő eszközöket, a Goldman Sachs International teljes részesedését az oroszországi Goldman Sachs Bankban, valamint a bank bizonyos védjegyekhez fűződő jogait is le akarta foglalni.

A bíróság hétfőn az Otkrityije követelései közül kettőnek adott helyt: a bank öt százalékos részesedését a Gyetszkij Mir gyerekekre szakosodott kereskedelmi vállalatban és a bank alapjának más orosz nagyvállalatokban birtokolt részvényeit foglaltatta le.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ajánló

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Németország nem ért egyet Ukrajna javaslatával az ENSZ BT reformjára

Németország nem ért egyet az ENSZ Biztonsági Tanácsának reformjára vonatkozó ukrán javaslatokkal, amelyek között szerepel Oroszország vétójogának megvonása - mondta Annalena Baerbock külügyminiszter. Volodimir Zelenszkij...

Lengyelország figyelmeztette az ukrán oligarchákat

A lengyel védelmi miniszter az ukrán oligarchákat okolta a gabonaszállítások körüli jelenlegi vitáért, és azt mondta, nem engedhető meg, hogy Kijev a lengyel piacon...

Kreml: jelenleg nincs alapja a tárgyalások megkezdésének

Oroszország kész diplomáciai megoldást keresni az ukrajnai konfliktusra, de egyelőre nincs alapja a tárgyalások megkezdésének - közölte a Kreml sajtófőnöke. "Egyre gyakrabban hallani a 'tárgyalások'...
spot_img

Videó