2022, december 9.
3.5 C
Budapest
-4 C
Moszkva

Lavrov: Oroszország segít az ukránoknak megszabadulni a népellenes rezsimtől

Oroszország mindenképpen segíteni fog az ukránoknak megszabadulni a nép- és történelemellenes rezsimtől – jelentette ki Szergej Lavrov külügyminiszter Kairóban, az Arab Liga tagállamainak állandó képviselőivel tartott találkozón.

“Sajnáljuk az ukrán népet, amely sokkal jobbat érdemel. Sajnáljuk az ukrán történelmet, amely a szemünk előtt omlik össze, és sajnáljuk azokat, akik bedőltek a kijevi rezsim állami propagandájának és azoknak, akik támogatják azt” – mondta.

A diplomata szerint a jelenlegi hatóságok Ukrajnát Oroszország örök ellenségévé akarják tenni, de próbálkozásaik nem fognak sikerülni.

“Az orosz és az ukrán nép továbbra is együtt fog élni” – zárta Lavrov.

Szergej Lavrov Kairóban.

Korábban vasárnap az orosz külügyminiszter azt mondta, hogy Moszkva nem kételkedik a párbeszéd folytatásának lehetőségében a kérdések szélesebb köréről, de minden a kijevi hatóságok álláspontjától függ, akik szerint “addig nem lesznek tárgyalások, amíg Ukrajna le nem győzi Oroszországot“.

Oroszország február 24. óta katonai különleges hadműveletet folytat Ukrajna denácifikálására és demilitarizálására. Vlagyimir Putyin feladatának nevezte, hogy “megvédje azokat az embereket, akiket a kijevi rezsim nyolc éven át bántalmazott, népirtásnak vetett alá”. Az elnök szerint a végső cél a Donbassz felszabadítása és Oroszország saját biztonságát garantáló feltételek megteremtése.

A szövetséges erők már teljes mértékben felszabadították a Luganszki Népköztársaságot és a Donyecki terület nagy részét.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Ajánló

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Csaknem 100 lengyel zsoldossal végeztek az orosz erők Ukrajnában

Oroszország védelmi minisztériuma azt közölte, hogy egyetlen nap alatt számos nagy jelentőségű célpontot semmisített meg nagy pontosságú csapásokkal Ukrajnában. Köztük amerikai és német gyártmányú...

Putyin: Oroszország válaszcsapásként támadja az ukrán infrastruktúrát

Az orosz hadsereg azt követően kezdett el csapásokat mérni Ukrajna energetikai infrastruktúrájára, hogy merényletet követtek el a Krími híd ellen - jelentette ki Vlagyimir...

Klicsko: apokaliptikus télre kell készülnünk, de még nem kell evakuálni Kijevet

Az ukrán villamosenergia-hálózatot ért folyamatos orosz csapások "apokaliptikus" forgatókönyvet hozhatnak Kijevben - mondta Vitalij Klicsko polgármester szerdán a Reutersnek, de hangsúlyozta, hogy a hatóságok...