2023, szeptember 21.
19.5 C
Budapest
18.1 C
Moszkva

Lavrov: Oroszország barátságtalan társulásnak tekinti az EU-t

Oroszország barátságtalan társulásnak tekinti az Európai Uniót – jelentette ki Szergej Lavrov orosz külügyminiszter az Argumenti i Fakti című lapban kedden megjelent interjújában.

“Az Európai Unió “elveszítette” Oroszországot. De ezért csak saját magát okolhatja. Hiszen az EU tagállamai és magának az Uniónak a vezetői azok, akik nyíltan kijelentik, hogy – ahogy ők fogalmaznak – stratégiai vereséget kell okozniuk Oroszországnak. <…> Ezen okok miatt az EU-t barátságtalan társulásnak tekintjük” – mondta Lavrov.

Egyebek mellett arra is rámutatott, hogy lőszereket és fegyvereket pumpálnak a kijevi rezsimnek, valamint kiképzőket és zsoldosokat küldenek Ukrajnába.

Szavai szerint Moszkva levonta a szükséges következtetéseket, ezért “ha kell, keményen”, de a nemzeti érdekek és a kölcsönösség elvei alapján kíván fellépni.

A külügyminiszter ugyanakkor kifejtette, hogy amennyiben az EU elutasítja az oroszellenes irányvonalat, Moszkva megfontolja az Oroszországi Föderáció külpolitikai koncepciójának megfelelő javaslatokat.

Lavrov azt is megjegyezte, hogy jelenlegi külföldi útjai “Oroszország prioritásait tükrözik a nemzetközi színtéren”.

A miniszter korábban kijelentette, hogy az Egyesült Államok és “vazallusai” mindent megtesznek Oroszország nemzetközi elszigetelésének eléréséért.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ajánló

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Kreml: jelenleg nincs alapja a tárgyalások megkezdésének

Oroszország kész diplomáciai megoldást keresni az ukrajnai konfliktusra, de egyelőre nincs alapja a tárgyalások megkezdésének - közölte a Kreml sajtófőnöke. "Egyre gyakrabban hallani a 'tárgyalások'...

Ukrajna energetikai infrastruktúrája került tűz alá

Az ukrajnai Rivne energetikai infrastruktúrája tűz alá került, a Rivnenszkij járás egy része áram nélkül maradt - jelentette Vitalij Koval, a Rivne terület közigazgatás...

Lengyelország leállítja az Ukrajnába irányuló fegyverszállításokat

Lengyelország nem fog többé fegyvereket szállítani az ukrán hadseregnek - jelentette ki Mateusz Morawiecki miniszterelnök, hozzátéve, hogy Varsó inkább saját biztonságára összpontosít. A döntést...
spot_img

Videó