2023, szeptember 28.
21.2 C
Budapest
15.1 C
Moszkva

Lavrov: az USA gyáva volt vízumot adni az orosz újságíróknak, amit nem felejtünk és nem bocsátunk meg

Oroszország nem fogja elfelejteni és megbocsátani, hogy az orosz újságíróknak nem adták ki az amerikai vízumokat – jelentette ki Szergej Lavrov orosz külügyminiszter vasárnap, mielőtt New Yorkba utazott volna, hogy részt vegyen az ENSZ Biztonsági Tanácsának soron következő ülésein.

Az erre vonatkozó videót Marija Zaharova külügyminisztériumi szóvivő tette közzé Telegram-csatornáján.

“És ami a legfontosabb, legyetek biztosak abban, hogy ezt nem fogjuk elfelejteni és nem bocsátjuk meg” – hangsúlyozta Lavrov.

“Természetesen tisztában voltam azzal, hogy amerikai kollégáinkról köztudott, hogy ilyen dolgokat tesznek, de biztos voltam benne, hogy ezúttal, figyelembe véve a szégyenteljes viselkedésükre irányított figyelmet, más lesz a helyzet. De tévedtem. Az az ország, amely a legerősebbnek, a legokosabbnak, a legszabadabbnak és a legigazságosabbnak nevezi magát, elvesztette a bátorságát, és – biztos vagyok benne – butaságot csinált, amivel demonstrálta, hogy mit érnek valójában a szólásszabadságról, az információhoz való hozzáférésről stb. tett fogadalmai” – hangsúlyozta.

Meggyőződése, hogy Oroszországnak az ENSZ Biztonsági Tanácsában tett nyilatkozatai az egész világ figyelmének középpontjába kerülnek – mondta.

“Biztos vagyok benne, hogy ez (az igazság) sokkal nagyobb érdeklődést fog kiváltani az egész világon, mint a nyugati kollégáink által a közönségükre zúdított szűrt információk” – mondta.

“Tehát, nekünk kell majd a munkátokat végeznünk, és több erőfeszítést kell tennünk a világközösség tájékoztatására”.

Lavrov korábban azt mondta, hogy az Egyesült Államok visszaélt az ENSZ házigazda státuszával, amikor nem adott vízumot az orosz delegáció összes újságírójának.

Oroszország áprilisban tölti be az elnökséget az ENSZ Biztonsági Tanácsában. Az orosz elnökség részeként Lavrov április 24-én és 25-én részt vesz az ENSZ Biztonsági Tanácsának ülésein.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ajánló

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Előretört az orosz hadsereg a dél-donyecki frontszakaszon

Kedvezőbb hadállásokat foglaltak el az orosz erők az ukrajnai front dél-donyecki szakaszán, miközben a Zaporozsje megyei Prijutne településnél két ukrán támadást visszavertek - közölte...

NYT: az akadozó ellentámadása komoly veszélyt jelent Ukrajna számára

Ukrajna akadozó ellentámadása komoly veszélyt jelent Kijev számára, mivel a harctéren a haladás hiánya a nyugati támogatás csökkenéséhez vezethet - jelentette csütörtökön a New...

Izvesztyija: Oroszország felmenti a jövedelemadó fizetése alól a hadműveletben résztvevő önkénteseket

Az orosz parlament alsóháza a jövő hónapban olyan törvényt fogadhat el, amely mentesítené az Ukrajnában harcoló önkénteseket a jövedelemadó alól - jelentette az Izvesztyija...
spot_img

Videó