2023, szeptember 25.
17.2 C
Budapest
14.5 C
Moszkva

Medvegyev reagált a G7 országok Oroszországba irányuló export betiltásának tervére

A G7-országok Oroszországba irányuló exportjának teljes betiltása a gabonamegállapodás felbomlásához vezethet – jelentette ki Dmitrij Medvegyev, a Biztonsági Tanács elnökhelyettese a Telegram-csatornáján.

“Ebben az esetben számukra megszűnik a gabonamegállapodás és sok más dolog, amire szükségük van” – hangsúlyozta.

A Biztonsági Tanács elnökhelyettese megjegyezte, hogy a javasolt kezdeményezés a G7 képviselői számára a legérzékenyebb kategóriákba tartozó oroszországi áruk behozatalának leállítását jelenti.

Csütörtökön a Bloomberg arról számolt be, hogy a G7-országok azt fontolgatják, hogy szinte teljes exporttilalmat vezetnek be Oroszországba. A hírügynökség szerint a kezdeményezés szerzői olyan szankciórendszerre való áttérést javasoltak, amelyben alapesetben megtiltják az országba irányuló árubehozatalt.

Ugyanakkor a kivételek listáit is kialakítják. Vélhetően ez a lista tartalmazni fogja a gyógyszereket és a mezőgazdasági termékeket.

Az Oroszország, Törökország, Ukrajna és az ENSZ képviselői által tavaly július 22-én aláírt gabonamegállapodás szerint az ukrán gabonát, élelmiszereket és műtrágyát a Fekete-tengeren keresztül három kikötőből, köztük Odesszából szállítják ki. A hajók mozgásának koordinálásáért az isztambuli Közös Koordinációs Központ felel. Március 18-tól 2023. május 18-ig 60 nappal meghosszabbították ezt a megállapodást.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ajánló

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Videón, ahogy a frontvonalaktól távol találat ér egy ukrán katonai szerelvényt

Rakétacsapás ért egy ukrán vasúti szerelvényt, amely katonai felszereléseket szállított volna a frontra. A Telegramra feltöltött videó leirata szerint a csapást mélyen az ukrán...

Forbes: az oroszok kilőtték az ukrán erők legjobb svéd harckocsijait is

Az orosz hadsereg drónokkal mért csapást két ritka svéd Strv 122-es harckocsira, amelyeket a skandináv ország adott az Ukrán Fegyveres Erők számára - jelentette...

A donyecki frontszakaszon előre törtek az orosz erők

Az orosz hadsereg Donyeck felé, Veszele település közelében javította taktikai pozícióját - közölte vasárnap az orosz védelmi minisztérium az ukrajnai háborúval kapcsolatban. A tárca szerint...
spot_img

Videó