2023, március 21.
11.7 C
Budapest
4.3 C
Moszkva

Lavrov: a Nyugat és Oroszország közötti konfrontáció “totális háborúra” emlékeztet

A nyugati nemzetek és Oroszország közötti konfrontáció “totális háborúra” emlékeztet – jelentette ki Szergej Lavrov orosz külügyminiszter pénteken az orosz régiók vezetőivel tartott találkozón.

Az orosz társadalom és a főbb politikai erők támogatják a kormány döntését, hogy szembenézzenek ezzel a kihívással – tette hozzá.

A nyugati nemzetek “megduplázzák, megháromszorozzák és megnégyszerezik a nemzetünk elrettentésére irányuló erőfeszítéseiket. Eszközök széles skáláját használják, az egyoldalú gazdasági szankcióktól kezdve a globális médiában megjelenő teljesen megtévesztő propagandáig” – mondta Lavrov, megjegyezve, hogy “az alacsony szintű ruszofóbia, amelyet legmélyebb sajnálatunkra számos kormány támogat, soha nem látott szintre emelkedett”.

“A Nyugat totális háborút hirdetett ellenünk, az egész orosz világ ellen. Ezt a tényt ma már senki sem titkolja” – jelentette ki Lavrov.

Az “eltörlés kultúra”, amely mindent célba vesz, ami a nemzetünkkel kapcsolatos, abszurddá vált.

Oroszország a nyomásra “minden egészséges hazafias erő” összefogásával reagált – mondta a külügyminiszter.

Lavrov azt is megjegyezte, hogy a válság rávilágított a 30 évvel ezelőtt, a Szovjetunió összeomlása után Oroszországnak tett ígéretek valódi természetére. “Most már látjuk, hogy mennyit ér az egyetemes értékekről és az arról szóló összes beszéd, hogy Európát közös otthonná kell alakítani az Atlanti-óceántól a Csendes-óceánig”. Senkinek nem lehetnek illúziói az USA és szövetségesei Oroszországgal szembeni hozzáállásával kapcsolatban – tette hozzá.

A magas rangú diplomata a külügyminisztériumi tanács ülésén beszélt, amelynek tagja az összes orosz regionális vezető. A tanácsadó testület rendszeresen összeül, hogy megvitassa, miként segíthetné a diplomáciai testület az ország különböző részeit. Külügyminiszterként Lavrov elnököl a tanácsban.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Ajánló

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Sojgu: Moszkva mérlegeli a szegényített uránt tartalmazó brit lövedékekre adható választ

A Kijevbe irányuló, szegényített uránt tartalmazó lövedékek szállítása arra kényszeríti Moszkvát, hogy mérlegelje, miként reagálhat - jelentette ki kedden Szergej Sojgu orosz védelmi miniszter. "Ez...

Nem megerősített felvétel jelent meg az első Leopard harckocsiról a Donbasszban

A közösségi médiában jelent meg egy felvétel, amelyről azt állítják, hogy Donbasszban látható az első német Leopard 2A4-es harckocsi. Nincs megerősítve a felvétel hitelessége. 10...

Scholz: a Nyugatnak fel kell készülnie egy hosszú távú konfliktusra Ukrajnában

A Nyugatnak fel kell készülnie egy hosszú távú konfliktusra Ukrajnában - figyelmeztetett Olaf Scholz német kancellár. Azt jósolta, hogy a harcok befejezése után a...
spot_img

Videó