2023, február 4.
4 C
Budapest
-0.4 C
Moszkva

Külföldi zsoldosokra és nyugati fegyverekre mértek csapást az orosz erők

Az orosz hadsereg csapást mért a külföldi zsoldosok ideiglenes telepítési pontjára a Harkovi területen található Borivszke (Borovszkoje) falu közelében – közölte az védelmi minisztérium. A csapások a kijevi rezsimet megfosztották a nyugati fegyverektől is.

“A Donyecki Népköztársaság (DNR) Malotaranovka (Malotaranivka) faluja közelében lévő ukrán hadfelszerelési pontra mért csapás következtében megsemmisült egy HIMARS többszörös rakétavető és 48 hozzá tartozó rakéta” – pontosított a katonai szóvivő.

Az orosz hadsereg két, amerikai gyártmányú AN/TPQ-50-es légvédelmi radarállomást is megtámadott a DNR-ben és a Harkovi területen.

Krivij Rigben az ArcelorMittal acélgyár egyik műhelyében lévő fegyverraktárra mért csapás során az orosz és a szövetséges erők több mint 70 HIMARS rakétát és két M270 MLRS rakétatüzérségi eszköz semmisítettek meg.

“További négy ilyen típusú eszköz kritikus károkat szenvedett” – tette hozzá a védelmi minisztérium.

Krasznij Liman irányában az orosz csapatok folytatják offenzívájukat, előnyösebb vonalakat és pozíciókat foglalnak el. A szövetséges tüzérségi és légi tűzerő miatt az ukrán fegyveres erők az éjszaka folyamán több mint 130 katonát, két gyalogsági harcjárművet és egy járművet veszített ebben a szektorban.

Az orosz hadsereg meghiúsította Kijev támadási kísérletét is a Kupjanszk irányába csapást mérve egy élőerő- és eszközkoncentrációra.

“Akár 70 ukrán katona, egy gyalogsági harcjármű, egy MT-LB, két 2SZ1 Gvozgyika önjáró tüzérségi egység és három jármű megsemmisült” – jegyezte meg a védelmi minisztérium.

Donyeck irányában az orosz hadsereg meghiúsította az ukrán fegyveres erők ellentámadási kísérletét. A kijevi rezsim több mint 40 katonát, három páncélozott harcjárművet és egy kisteherautót vesztett.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Ajánló

spot_img

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Franciaország és Olaszország MAMBA légvédelmi rakétarendszert ad Ukrajnának

Franciaország és Olaszország MAMBA légvédelmi rakétarendszert szállít tavasszal Ukrajnának, hogy segítse az orosz repülő-, rakéta- és dróntámadások elleni védelemben - közölte pénteken a francia...

Először számolt be NASAMS légvédelmi rendszer megsemmisítéséről az orosz katonai szóvivő

Az orosz erők a Donyeck környékén folytatott offenzíva során kedvezőbb állásokat foglaltak el, és először semmisítettek meg norvég NASAMS légvédelmi rendszert - jelentette ki...

Zelenszkij: nem adjuk fel Bahmutot, addig harcolunk ameddig csak tudunk

Az ukrán hadsereg nem fogja feladni Artemivszket (Bahmut) - jelentette ki Volodimir Zelenszkij a kijevi EU-ukrán csúcstalálkozót követő sajtótájékoztatón. "Senki sem fogja feladni Bahmutot (Artemivszk)....