2022, augusztus 16.
27.5 C
Budapest
26 C
Moszkva

Külföldi zsoldosok kiképzőbázisára mért csapást az orosz légierő

Az orosz légierő csapást mért egy külföldi zsoldos kiképzőbázisra Ukrajnában – közölte a védelmi minisztérium a napi jelentésében.

“Az orosz légierő nagy pontosságú fegyverei az éjszaka folyamán négy ellenőrző pontot semmisítettek meg, köztük a Harkov-1 és Harkov-2 területvédelmi zászlóaljakét Harkov közelében, valamint egy külföldi zsoldosok kiképzőbázisát Mikolajiv város közelében” – áll a közleményben.

Emellett 32 körzetben megsemmisítették az ukrán fegyveres erők csapatait és felszerelését, egy javítóbázist, nyolc lőszer- és fegyverraktárt, valamint egy üzemanyagbázist.

Ezenkívül a tüzérség a Kraken zászlóalj harcosainak száz tahját és mintegy tíz felszerelést semmisített meg a Harkovi területen található Pitomnik település közelében.

Az orosz légvédelmi erők a nap folyamán lelőttek két Szu-25-öst Harkov és Herszon térségében, valamint egy Mi-8-ast Mikolajiv térségében.

Oroszország február 24. óta különleges katonai műveletet folytat Ukrajna demilitarizálására és nácimentesítésére. Vlagyimir Putyin úgy jellemezte a célját, hogy “megvédi azokat az embereket, akiket a kijevi rezsim nyolc éven át bántalmazott, népirtásnak vetett alá”. A védelmi minisztérium közleménye szerint a fegyveres erők csak a katonai infrastruktúrát és az ukrán csapatokat támadják. Az orosz védelmi minisztérium szerint a hadművelet fő célja Donbassz felszabadítása.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Ajánló

- Hirdetés - spot_img

FRISS

UKRÁN VÁLSÁG

Sojgu: nincs szükség nukleáris fegyverek bevetésére Ukrajnában

Ukrajnában nincsenek olyan célpontok, amelyek indokolnák egy orosz nukleáris csapást, ezért abszurd minden olyan állítás, hogy Oroszország nukleáris fegyvereket vethetne be katonai műveletben -...

Putyin: az USA ágyútölteléknek használja az ukránokat

Az Egyesült Államok azt akarja, hogy az ukrajnai konfliktus minél tovább elhúzódjon - mondta Vlagyimir Putyin orosz elnök. "Az ukrajnai helyzet azt mutatja, hogy az...

Lengyel és német zsoldosokat semmisítettek meg az orosz légicsapások

Az orosz hadsereg több tucatnyi zsoldost ölt meg Ukrajnában nagy pontosságú csapásokban - közölte hétfőn az orosz védelmi minisztérium. Közölték, hogy az orosz légierő a...