2022, december 1.
3.8 C
Budapest
-13.8 C
Moszkva

Krími ukrán szabotázsakció megakadályozásáról számolt be az FSZB

Az ukrán biztonsági szolgálatok egy krími energetikai infrastrukturális létesítmény ellen tervezett szabotázsakciójának megakadályozásáról számolt be szerdán az orosz Szövetségi Biztonsági Szolgálat (FSZB).

Az FSZB szerint az Ukrajnától 2014-ben visszacsatolt félszigeten őrizetbe vettek egy ukrán állampolgárt, akitől három robbanószerkezetet és egy térképet foglaltak le, amely a Krím egyik régiójában lévő távvezeték-tornyok elrendezését ábrázolta. Az 1978-as születésű gyanúsítottat a tájékoztatás szerint az Ukrán Biztonsági Szolgálat (SZBU) szervezte be.

A támadás következtében az FSZB által idézett energetikai szakértők szerint mintegy ötezer fogyasztó maradt volna áramellátás nélkül.

Szergej Akszjonov, a Krími Köztársaság vezetője a gyanúsítottat terroristának nevezte. Az ügyben szabotázs előkészítése és robbanóanyagok tiltott forgalma címén indult büntetőeljárás.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Ajánló

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Több település felszabadításáról számolt be az orosz katonai szóvivő

Települések felszabadításáról számolt be a donyecki régióból szerdán az orosz hadvezetés, valamint a helyi közigazgatás két vezetője. Igor Konasenkov altábornagy, az orosz védelmi minisztérium szóvivője...

Lengyelországban ki kell fizetniük a lakhatás díját az ukrán menekülteknek

Az Oroszországgal fennálló konfliktus miatt Lengyelországba menekült ukránoknak jövőre fizetniük kell a lakhatásukért és az élelmezésükért - jelentette be a varsói kormány. A lengyel hatóságok...

Ursula elismerte, hogy már több mint 100 ezer ukrán katona halt meg

Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke videóüzenetében bejelentette, hogy az ellenségeskedések kitörése óta több mint 100 000 ukrán katona halt meg. Frissítés: Ursula...