2022, november 29.
0.9 C
Budapest
-6.3 C
Moszkva

Kreml: van kereslet az orosz földgázra az EU-n kívül is

Az orosz földgáz iránti csökkenő keresletet az EU-ban úgy fogják ellensúlyozni, hogy a szállítást a világ gyorsan fejlődő régióiba terelik – közölte szerdán Dmitrij Peszkov, a Kreml sajtótitkára.

“Európa nem az egyetlen földgázfogyasztó, és nem is az egyetlen kontinens, amelynek szüksége van földgázra a gyors növekedés fenntartásához” – jelentette ki.

“Vannak régiók, amelyek sokkal gyorsabban fejlődnek és sokkal ambiciózusabb fejlesztési programokkal rendelkeznek. Ott a földgáz iránti kereslet képes lesz kompenzálni az európai irányú kereslet hiányát” – tette hozzá Peszkov.

Az európai energiaválság július elején mélyült el az Oroszországból érkező gázszállítások megszakadása miatt. A Gazprom orosz energiaipari óriásvállalat az Északi Áramlat-1 gázvezeték turbináinak karbantartásával kapcsolatos műszaki problémák miatt volt kénytelen csökkenteni a gázszállításokat.

A problémák az Oroszországgal szembeni nyugati szankciók miatt merültek fel, amelyek megakadályozták a berendezések megfelelő karbantartását és a pótalkatrészek szállítását.

A Reuters korábban arról számolt be, hogy az EU gáztárolói jelenleg 84%-ban vannak töltve, ami meghaladja a blokk tél előtti célértékét. Elemzők azonban arra figyelmeztetnek, hogy a következő téli szezonban a gázfelhasználást még mindig csökkenteni kell, hogy a létesítmények ne merüljenek ki. Az EU tagállamai már megállapodtak abban, hogy az idei télen visszafogják a gázfogyasztásukat, és várhatóan hasonló intézkedések vonatkoznak majd a villamosenergia-felhasználásra is.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Ajánló

Friss hírek

- Hirdetés -

UKRÁN VÁLSÁG

Az időjárás és járműhiány miatt az ukránok nem tudják evakuálni sérültjeiket

Az időjárás és az erők hiányosságai miatt az ukránok számára sokkal nehezebbé vált a sebesültek evakuálása Kupjanszk és Kraszno-Limanszk irányában - mondta a RIA...

A Kreml cáfolja az ukrán állításokat arról, hogy az orosz erők elhagyják a zaporozsjei atomerőművet

Nem igaz, hogy az orosz erők a zaporozsjei atomerőmű elhagyására készülnek - jelentette ki Dmitrij Peszkov, a Kreml szóvivője újságíróknak hétfőn. Peszkov az ukrán Enerhoatom...

Klicsko Kijev részleges evakuálására figyelmeztet

Kijev polgármestere, Vitalij Klicsko figyelmeztetett, hogy az ukrán főváros részleges kiürítésére kerülhet sor, mivel a hatóságok arra számítanak, hogy a jövő évben is lesznek...