2022, december 1.
3.2 C
Budapest
-12.8 C
Moszkva

Kreml: Putyin nem követ egyetlen Telegram-csatornát sem, de kap onnan információt

Vlagyimir Putyin orosz elnök személyesen nem követ semmilyen Telegram-csatornát, de rendszeres hírszerzési tájékoztatókon néha vannak figyelemre méltó bejegyzések áttekintése is, különösen a katonai tudósítóktól – közölte Dmitrij Peszkov, a Kreml sajtótitkára.

“Putyin nem olvassa a Telegram-csatornákat, de kap áttekintéseket” – mondta Peszkov vasárnap a TASzSz orosz hírügynökségnek, megjegyezve, hogy az államfőnek nyilvánvalóan teljes körű hozzáféréssel kell rendelkeznie minden rendelkezésre álló információhoz és hírszerzési információhoz, a hivatalos jelentések és közlemények mellett.

A világ vezetőinek túlnyomó többségével ellentétben az orosz elnöknek gyakorlatilag nincs online jelenléte, leszámítva egy maroknyi hivatalos Kreml-fiókot, köztük egy Telegram-csatornát, mert nincs szabadideje, amit posztolásra, görgetésre és kattintgatásra pazarolhatna – magyarázta korábban szóvivője.

Peszkov tavaly azt is elmondta, hogy Putyin soha nem hozna létre személyes közösségi médiafiókot, és nem delegálná a feladatot egy tanácsadóra, mert “helytelennek tartja”, ha valaki más kezelné a nevében a nyilvános profilt.

Valójában Putyinnak még mobiltelefonja sincs, hogy posztoljon vagy kövessen bárkit, mert – mint Peszkov egyszer megjegyezte – “az okostelefon használata önkéntes exhibicionizmust” és “teljes információs átláthatóságot” jelent, ami elképzelhetetlen bármelyik világvezető számára. Putyin maga mondta, hogy bár szükség esetén bármikor kölcsönkérheti egy tanácsadója telefonját, ő inkább a régi típusú kormányzati vonalat használja, hogy azonnal kapcsolatba léphessen bárkivel.

Míg a korábbi amerikai elnököt, Barack Obamát egykor az “első közösségi médiaelnökként” emlegették, utódja, Donald Trump egészen új szintre emelte ezt, választási győzelmének nagy részét a közösségi médiának tulajdonítva. Trump a becslések szerint több mint 25 000 alkalommal tweetelt elnöksége alatt, mielőtt a techóriások kitiltották volna a január 6-i, állítólagos kapitóliumi lázadásra való felbujtás miatt, miközben a veszélyes “dezinformáció” elleni küzdelem zászlaja alatt fokozták a legnagyobb platrformok cenzúrázására irányuló erőfeszítéseket.

Az Orosz Hírek Telegram-csatornáját itt találod!

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Ajánló

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Több település felszabadításáról számolt be az orosz katonai szóvivő

Települések felszabadításáról számolt be a donyecki régióból szerdán az orosz hadvezetés, valamint a helyi közigazgatás két vezetője. Igor Konasenkov altábornagy, az orosz védelmi minisztérium szóvivője...

Lengyelországban ki kell fizetniük a lakhatás díját az ukrán menekülteknek

Az Oroszországgal fennálló konfliktus miatt Lengyelországba menekült ukránoknak jövőre fizetniük kell a lakhatásukért és az élelmezésükért - jelentette be a varsói kormány. A lengyel hatóságok...

Ursula elismerte, hogy már több mint 100 ezer ukrán katona halt meg

Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke videóüzenetében bejelentette, hogy az ellenségeskedések kitörése óta több mint 100 000 ukrán katona halt meg. Frissítés: Ursula...