2023, február 7.
-3.9 C
Budapest
-5.8 C
Moszkva

Kreml: Oroszország nem fogadja el az olajárplafont és lépéseket tesz

Oroszország nem fogadja el az olajárak felső határát, és “gyors elemzést” végez a további piaci lépésekről – közölte Dmitrij Peszkov elnöki szóvivő.

“Nem fogadjuk el ezt a plafont. És hogyan lesz ennek a megszervezése? Az elemzés után, amelyet gyorsan el fogunk végezni, ennek megfelelően fogunk jelentést tenni” – mondta.

Az elnöki adminisztráció helyettes vezetője szerint “bizonyos előkészületek már megtörténtek” a korlátozások bevezetésére.

Egy nappal korábban az uniós országok, majd a G7-ek és Ausztrália megállapodtak az orosz eredetű kőolaj felvásárlására vonatkozó, hordónkénti 60 dolláros felső árban. A tengeri olajellátásra vonatkozó úgynevezett felső árplafon december 5-én, a kőolajtermékekre pedig 2023. február 5-től lép hatályba. Ugyanakkor a szankciók lehetővé teszik a védjegy kiigazítását.

Vlagyimir Putyin elnök a kezdeményezést kommentálva korábban azt mondta, hogy Oroszország nem szállít semmit külföldre, ha azok ellentétesek az érdekeivel.

Alekszandr Novak miniszterelnök-helyettes a maga részéről hozzátette, hogy Moszkva nem fog olajat exportálni olyan országokba, amelyek árplafont alkalmaznak, “sem 60 dolláron hordónként, sem más áron”.

Szerinte Oroszország azokkal fog együtt dolgozni, akik hajlandóak a piaci feltételek mellett együttműködni.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Ajánló

spot_img

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Vegyi fegyvert vethettek be az ukránok a Donbasszban, orosz ellenőrzés alá került Mihajlivka is

Vegyi fegyver bevetésével vádolta meg az ukrán fegyveres erőket az Oroszországhoz csatlakozott donyecki régió megbízott vezetője, az orosz katonai szóvivő pedig bejelentette, hogy önkéntes...

Financial Times: az Abrams tank inkább teher lesz Ukrajnának, mint segítség

Az M1 Abrams harckocsik, amelyeket Washington a közelmúltban ígért Ukrajnának, inkább terhet jelenthetnek Kijev háborús erőfeszítései számára, mintsem erősítést - jelentette vasárnap a Financial...

Videó: rakétacsapás érte az egyetem épületét Harkovban

Rakéta csapódott az egyetem épületébe Harkovba - közölte a helyi média. Az oktatási intézményeket bezárták, és az ukrán fegyveresek telepítési pontként és raktárként használják...