2023, február 7.
-3.9 C
Budapest
-5.8 C
Moszkva

Videó: Sojgu Minszkbe érkezett, hogy belarusz kollégájával tárgyaljon

Szergej Sojgu orosz védelmi miniszter Belaruszba érkezett, hogy megbeszéléseket folytasson belarusz kollégájával, Viktor Hreninnel – jelentette a Sputnik Belarusz, Valerij Revenkóra, az ország nemzetközi katonai együttműködési főosztályának vezetőjére hivatkozva.

“Szergej Sojgu hadseregtábornok munkalátogatásra érkezik a Belarusz Köztársaságba” – írta a Twitteren.

Megjegyzendő, hogy az orosz katonai vezető repülőgépe a Minszk melletti Macsuliscsi repülőtéren szállt le. Hrenin és Sojgu a belarusz fővárosban folytat tárgyalásokat a katonai és haditechnikai együttműködés aktuális kérdéseiről.

A találkozó későbbi szakaszában a miniszterek aláírják az 1997. december 19-i, a katonai területen a regionális biztonság közös biztosításáról szóló megállapodáshoz csatolt jegyzőkönyvet.

Sojgu a kollégájával folytatott beszélgetésében többek között méltatta Belarusz elszántságát, hogy ellenáll az Egyesült Államok ellenséges irányvonalának, és kész arra, hogy Oroszországgal együtt szavatolja a szövetségi állam biztonságát.

“A Belarusz Köztársaság megbízható partnerünk volt és marad. Ez különösen fontos ma, a kollektív Nyugat példátlan nyomása és az országaink elleni ki nem hirdetett háború alatt” – mondta.

Az orosz védelmi miniszter emlékeztetett arra is, hogy a két ország regionális csoportosulásba beosztott katonai személyzetét jelenleg Belarusz területén képzik ki.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Ajánló

spot_img

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Vegyi fegyvert vethettek be az ukránok a Donbasszban, orosz ellenőrzés alá került Mihajlivka is

Vegyi fegyver bevetésével vádolta meg az ukrán fegyveres erőket az Oroszországhoz csatlakozott donyecki régió megbízott vezetője, az orosz katonai szóvivő pedig bejelentette, hogy önkéntes...

Financial Times: az Abrams tank inkább teher lesz Ukrajnának, mint segítség

Az M1 Abrams harckocsik, amelyeket Washington a közelmúltban ígért Ukrajnának, inkább terhet jelenthetnek Kijev háborús erőfeszítései számára, mintsem erősítést - jelentette vasárnap a Financial...

Videó: rakétacsapás érte az egyetem épületét Harkovban

Rakéta csapódott az egyetem épületébe Harkovba - közölte a helyi média. Az oktatási intézményeket bezárták, és az ukrán fegyveresek telepítési pontként és raktárként használják...