2022, május 19.
21.6 C
Budapest
10 C
Moszkva
Hiredetés

Kreml: Moszkva kész reagálni a NATO katonai infrastruktúrájának keleti bővítésére

Moszkva kész reagálni a NATO katonai infrastruktúrájának Oroszország határai felé történő kiterjesztésére – jelentette ki Dmitrij Peszkov, a Kreml szóvivője hétfőn Moszkvában újságíróknak.

Peszkov Varsónak arra a tervére reagált, hogy állandó amerikai harckocsizó bázist létesítsen Lengyelország területén.

“Amikor azt észleljük, hogy a NATO katonai struktúrája a határaink felé terjeszkedik (.), az természetesen semmiképp sem járul hozzá a kontinens biztonságának és stabilitásának erősödéséhez. Ellenkezőleg, ezek az expanzionista lépések orosz oldalon természetesen minden esetben ellenlépésekhez vezetnek a megbomló paritás kiegyensúlyozása érdekében” – mondta a szóvivő.

Mint mondta, bázist létrehozni minden országnak szuverén joga, de felhívta a figyelmet arra, hogy az ilyen döntések negatívan befolyásolják a kontinens biztonsági légkörét.

Hétfőn a lengyel onet.pl hírportál és a Politico című amerikai napilap európai kiadása azt közölte a lengyel védelmi minisztérium dokumentumaira hivatkozva, hogy Lengyelország kész 1,5-2 milliárd dollárt áldozni egy amerikai páncélos hadosztály állandó bázisának a területén való létrehozására. Lengyel területen jelenleg egy amerikai páncélos dandár állomásozik, “állandó rotációs” alapon, az Atlanti Elszántság szövetséges művelet keretében.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Kövess minket a Telegramon!

Exkluzív tartalmakért csatlakozz Telegram csatornánkra!

Ajánló

- Hirdetés -spot_img

FRISS