2023, április 2.
11.2 C
Budapest
6.5 C
Moszkva

Kreml: Moszkva kész reagálni a NATO katonai infrastruktúrájának keleti bővítésére

Moszkva kész reagálni a NATO katonai infrastruktúrájának Oroszország határai felé történő kiterjesztésére – jelentette ki Dmitrij Peszkov, a Kreml szóvivője hétfőn Moszkvában újságíróknak.

Peszkov Varsónak arra a tervére reagált, hogy állandó amerikai harckocsizó bázist létesítsen Lengyelország területén.

“Amikor azt észleljük, hogy a NATO katonai struktúrája a határaink felé terjeszkedik (.), az természetesen semmiképp sem járul hozzá a kontinens biztonságának és stabilitásának erősödéséhez. Ellenkezőleg, ezek az expanzionista lépések orosz oldalon természetesen minden esetben ellenlépésekhez vezetnek a megbomló paritás kiegyensúlyozása érdekében” – mondta a szóvivő.

Mint mondta, bázist létrehozni minden országnak szuverén joga, de felhívta a figyelmet arra, hogy az ilyen döntések negatívan befolyásolják a kontinens biztonsági légkörét.

Hétfőn a lengyel onet.pl hírportál és a Politico című amerikai napilap európai kiadása azt közölte a lengyel védelmi minisztérium dokumentumaira hivatkozva, hogy Lengyelország kész 1,5-2 milliárd dollárt áldozni egy amerikai páncélos hadosztály állandó bázisának a területén való létrehozására. Lengyel területen jelenleg egy amerikai páncélos dandár állomásozik, “állandó rotációs” alapon, az Atlanti Elszántság szövetséges művelet keretében.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Ajánló

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Kim Jodzsong: Kijevet nukleáris katasztrófa fenyegeti azzal, hogy azt hiszi, legyőzheti Oroszországot

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök hazája jövőjével játszik, amikor atomfegyverek után kutat - jelentette ki szombaton Kim Jodzsong, Kim Dzsongun észak-koreai vezető befolyásos testvére a...

Védelmi miniszter: Németország nem tud több harckocsit adni Ukrajnának

Németország nem engedheti meg magának, hogy további harckocsikat adjon Ukrajnának - jelentette ki szombaton Boris Pistorius, az ország védelmi minisztere. Megjegyzései azután hangzottak el, hogy...

Morawiecki: Kijev 100 Rosomak páncélozott harckocsit vásárol Varsótól uniós és amerikai támogatásból

Ukrajna 100 Rosomak páncélozott személyszállító járművet fog vásárolni Lengyelországtól - jelentette be a lengyel miniszterelnök. "Az ukrán hadsereg 100 Rosomakot fog vásárolni tőlünk, amelyeket Siemianowice...
spot_img

Videó