2023, március 24.
10.1 C
Budapest
6.1 C
Moszkva
Array

Kortárs múzeumot nyit Moszkvában a szentpétervári Ermitázs

Új részleget nyit Moszkvában a 250 éves szentpétervári Ermitázs, a múzeum a kortárs művészetekre fog összpontosítani. A múzeum épületét Hani Rashid kanadai építész tervezte az egykori Zil autógyár területére.

Az építkezés a tervek szerint 2018-ra fejeződik be. Mihail Pjotrovszkij, az Ermitázs igazgatója csütörtökön írt alá megállapodást a területfejlesztésről a kivitelezőkkel – adta hírül a The Art Newspaper művészeti hírportál. Az Ermitázsnak Oroszország szerte és Amszterdamban vannak kiállítótermei, de “a moszkvai fejlesztés történelmi jelentőségű. A moszlvai Ermitázs más múzeumokkal együttműködve tud majd kiállításokat szervezni” – írta közleményében az intézmény.

A 2012 óta Moszkvában működő kortárs kiállítási központ, a Kultúra Palotája közkedvelt kulturális célpont lett nemcsak a moszkvaiak körében. A közelmúltban jelentette be a moszkvai Puskin Szépművészeti Múzeum, hogy megnyitják a Puskin Modern múzeumot.

A szépművészeti múzeum és az Ermitázs vezetői között rendszeresen fellángol a vita arról, mely múzeumba egyesítsék Szergej Scsukin és Ivan Morozov orosz műgyűjtők páratlan gyűjteményeit, amelyeket annak idején a bolsevikok állami tulajdonba vettek, és megosztották a két múzeum között.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Ajánló

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Prigozsin cáfolja a Bloomberg értesülését a Wagner ukrajnai tevékenységéről

A Wagner katonai magáncég nem tervezi, hogy visszavenne ukrajnai tevékenységéből - közölte csütörtökön az alapító, Jevgenyij Prigozsin orosz üzletember. Korábban ugyanezen a napon a...

Kijev fekete listára tette az osztrák a Raiffeisen Bankot, mert nem vonul ki Oroszországból

Az ukrán Nemzeti Korrupciómegelőzési Ügynökség (NAZK) felvette a Raiffeisen Bank International osztrák bankcsoportot a "háborús szponzorok" nemzetközi listájára. "A NAZK a Raiffeisen Bank International osztrák...

Az oroszok cáfolták az ukrán sajtóhíreket, miszerint kivonultak Nova Kahovkából

Vlagyimir Szaldo, a Herszon régió megbízott kormányzója cáfolta az orosz katonák Novaja Kkhovkából (Nova Kahovka) való kivonulásáról szóló ukrán sajtóinformációkat. "Hivatalosan kijelentem, hogy Novaja Kahovkában,...
spot_img

Videó