2023, február 4.
5.4 C
Budapest
0.3 C
Moszkva

Kiutasították az amerikai nagykövet helyettesét Moszkvából

Kiutasították Oroszországból Bart Gormant, az Egyesült Államok moszkvai nagykövetének helyettesét – közölték orosz hírügynökségek.

Oroszország kiutasította az Egyesült Államok moszkvai nagykövetségén szolgáló egyik vezető diplomatáját – jelentette csütörtökön a RIA Novosztyi és a TASZSZ is az amerikai külképviseleti forrásokra hivatkozva.

A nagykövet-helyettesi tisztséget betöltő Bart Gormant felszólították, hogy hagyja el az országot – közölték. A nagykövetség a hírügynökségeknek azt mondta, hogy Washington válaszlépéseket fontolgat.

Gorman az életrajza szerint biztonsági kérdésekre szakosodott, karrierjét tekintve amerikai diplomata. Korábban a tárca diplomáciai biztonsági irodájában a fenyegetések kivizsgálásáért és elemzéséért (TIA) felelős helyettes államtitkár-helyettesként és igazgatóhelyettesként dolgozott.

Biztonsági tisztként a világ számos amerikai diplomáciai képviseletén dolgozott, többek között Oroszországban, Irakban, Jordániában, Kínában, Kazahsztánban és Örményországban.

Az orosz médiának adott kommentárjában a nagykövetség közölte, hogy egy Gormanéval megegyező rangú diplomata január végén hagyta el az Egyesült Államokat, “miután lejárt a megbízatása”.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Ajánló

spot_img

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Fogolycsere: 63 orosz tért haza az ukrán ellenőrzésű területről

Összesen 63 orosz katonát, köztük az "érzékeny kategóriába" tartozó személyeket szállítottak vissza a Kijev által ellenőrzött területről Oroszországba - közölte az orosz védelmi minisztérium...

Franciaország és Olaszország MAMBA légvédelmi rakétarendszert ad Ukrajnának

Franciaország és Olaszország MAMBA légvédelmi rakétarendszert szállít tavasszal Ukrajnának, hogy segítse az orosz repülő-, rakéta- és dróntámadások elleni védelemben - közölte pénteken a francia...

Először számolt be NASAMS légvédelmi rendszer megsemmisítéséről az orosz katonai szóvivő

Az orosz erők a Donyeck környékén folytatott offenzíva során kedvezőbb állásokat foglaltak el, és először semmisítettek meg norvég NASAMS légvédelmi rendszert - jelentette ki...