2022, május 19.
25.3 C
Budapest
12.6 C
Moszkva
Hiredetés

Kiutasították az amerikai nagykövet helyettesét Moszkvából

Kiutasították Oroszországból Bart Gormant, az Egyesült Államok moszkvai nagykövetének helyettesét – közölték orosz hírügynökségek.

Oroszország kiutasította az Egyesült Államok moszkvai nagykövetségén szolgáló egyik vezető diplomatáját – jelentette csütörtökön a RIA Novosztyi és a TASZSZ is az amerikai külképviseleti forrásokra hivatkozva.

A nagykövet-helyettesi tisztséget betöltő Bart Gormant felszólították, hogy hagyja el az országot – közölték. A nagykövetség a hírügynökségeknek azt mondta, hogy Washington válaszlépéseket fontolgat.

Gorman az életrajza szerint biztonsági kérdésekre szakosodott, karrierjét tekintve amerikai diplomata. Korábban a tárca diplomáciai biztonsági irodájában a fenyegetések kivizsgálásáért és elemzéséért (TIA) felelős helyettes államtitkár-helyettesként és igazgatóhelyettesként dolgozott.

Biztonsági tisztként a világ számos amerikai diplomáciai képviseletén dolgozott, többek között Oroszországban, Irakban, Jordániában, Kínában, Kazahsztánban és Örményországban.

Az orosz médiának adott kommentárjában a nagykövetség közölte, hogy egy Gormanéval megegyező rangú diplomata január végén hagyta el az Egyesült Államokat, “miután lejárt a megbízatása”.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Kövess minket a Telegramon!

Exkluzív tartalmakért csatlakozz Telegram csatornánkra!

Ajánló

- Hirdetés -spot_img

FRISS