2022, december 6.
5.1 C
Budapest
-10.8 C
Moszkva

Kirakják az ukrán menekülteket az egyik skóciai szállodából

A skóciai Killin település szállodájában élő ukrán menekülteknek kevesebb mint egy hónapjuk van elhagyni azt, mert a skót kormány megszüntette a támogatásokat – írja a Scottish Daily Express.

“Azzal, hogy a skót kormány felmondta a szállásszerződést, az ukrán menekültek kevesebb mint egy hónapon belül kénytelenek lesznek elhagyni a szállásukat. A Killin Hotelben elszállásoltak november 18-ig kaptak időt a távozásra” – áll a cikkben.

A tizenkilenc éves menekült Anfisa Ignatova, aki édesanyjával él a szállodában, elismerte, hogy a skót kormány döntése “nagyon rossz hír” számukra.

“Most a Stirlingi Egyetemen tanulok, az embereknek van munkájuk, de nem tudjuk, mi lesz most. Azt mondták nekünk, hogy nem fogunk az utcára kerülni, és találnak nekünk valamit, de időbe telik, amíg találunk valamilyen lehetőséget” – mondta.

A kiadvány megjegyzi, hogy az ukránokat egy kormányprogram keretében szállásolták el a szállodában, a szobákat 2023 március végéig foglalták le.

Parthiv Vyas, a Killin szálloda igazgatója elmondta, hogy a menekültek elhelyezésére vonatkozó szerződés felmondása meglepetésként érte.

“Korábban a szerződést március 31-ig meghosszabbították, mindent megerősítettünk és megállapodtunk a karácsonyi és téli időszakra. Mindezt nem láttuk előre” – mondta.

Mint a brit média írta, a királyság hatóságai fokozatosan megszüntetik a Homes for Ukraine programot. Ennek keretében családokat fogadtak be menekültek, amiért kártérítést kaptak. Az utóbbi időben azonban egyre több ukrán került az utcára – a Guardian szerint számuk jövőre elérheti legalább az 50 ezret.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Ajánló

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Zurabisvili: már harminchárom grúz katona halt meg Ukrajnában

Harminchárom, az ukrán erőket támogató grúz katona halt meg Ukrajnában - közölte Szalome Zurabisvili georgiai elnök hétfőn Varsóban, a lengyel  hivatali partnerével, Andrzej Dudával közösen...

Ezért volt ma rakétaeső: ukrán dróntámadás ért két orosz katonai repülőteret

Ukrajna támadást intézett katonai repülőterek ellen Szaratov és Rjazán térségében, három orosz katona meghalt - közölte a védelmi minisztérium sajtószolgálata. Erre válaszul indult a...

Rakéta áradat tart Ukrajna felé, több irányból – percről-percre frissítjük

Hétfő van, mondhatni menetrend szerint érkeznek az orosz rakéták az ukrajnai infrastruktúra ellen. Ukrán jelentések szerin masszív rakétatámadás kezdődött.  Kövesse az eseményeket percről percre.