2022, december 9.
3.5 C
Budapest
-4 C
Moszkva

Dél-Korea nem fegyverzi fel Ukrajnát

Szöul nem nyújt halált okozó segítséget Ukrajnának – közölte pénteken Jun Szogjol dél-koreai elnök, miután Vlagyimir Putyin orosz elnök kijelentette, hogy egy ilyen lépés ártana a Dél-Koreával fenntartott kétoldalú kapcsolatoknak.

“Humanitárius és békés segítséget nyújtottunk Ukrajnának, de soha nem nyújtottunk halálos fegyvereket” – mondta a dél-koreai vezető újságíróknak, akiket a Yonhap idézett.

“Ez szuverenitás kérdése, és mi igyekszünk békés kapcsolatokat fenntartani a világ minden országával, beleértve Oroszországot is”.

Putyin csütörtökön azt állította, hogy Oroszország tudomása szerint Szöul “döntést hozott arról, hogy fegyvereket és lőszereket szállít Ukrajnának”, hozzátéve, hogy bármilyen ilyen döntés “megrontaná a kapcsolatainkat”.

“Hogyan fogadná a Koreai Köztársaság, ha megújítanánk az együttműködést ezen a területen Észak-Koreával? Tetszett volna nekik?” – tette fel a kérdést az orosz elnök.

Korábban a cseh média azt állította, hogy Washington vállról indítható légvédelmi rakétákat és tüzérségi lőszereket akar beszerezni Dél-Koreától mintegy 3 milliárd dollár értékben azzal a céllal, hogy azokat Csehországon keresztül szállítsa Ukrajnába.

Putyin megjegyzései a Moszkvában zajló Valdaj Vitaklubban tartott panelbeszélgetésen hangzottak el csütörtökön. Az orosz vezető egy dél-koreai újságíró kérdéseire válaszolt az USA és Kína közötti feszültségekről, valamint Észak-Korea nukleáris fegyverkezési programjáról.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Ajánló

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Csaknem 100 lengyel zsoldossal végeztek az orosz erők Ukrajnában

Oroszország védelmi minisztériuma azt közölte, hogy egyetlen nap alatt számos nagy jelentőségű célpontot semmisített meg nagy pontosságú csapásokkal Ukrajnában. Köztük amerikai és német gyártmányú...

Putyin: Oroszország válaszcsapásként támadja az ukrán infrastruktúrát

Az orosz hadsereg azt követően kezdett el csapásokat mérni Ukrajna energetikai infrastruktúrájára, hogy merényletet követtek el a Krími híd ellen - jelentette ki Vlagyimir...

Klicsko: apokaliptikus télre kell készülnünk, de még nem kell evakuálni Kijevet

Az ukrán villamosenergia-hálózatot ért folyamatos orosz csapások "apokaliptikus" forgatókönyvet hozhatnak Kijevben - mondta Vitalij Klicsko polgármester szerdán a Reutersnek, de hangsúlyozta, hogy a hatóságok...