2023, február 1.
5 C
Budapest
-0.1 C
Moszkva

Kína Ukrajna elhagyására szólította fel állampolgárait

Az Oroszországi Föderáció legszorosabb szövetségeseinek külügyminisztériumai szinte egy időben szólítottak fel Ukrajna elhagyására. Így tette ma: Kína, Kazahsztán, Kirgizisztán, Üzbegisztán, Türkmenisztán, Szerbia, Tádzsikisztán és Belarusz.

A kínai külügyminisztérium felszólította állampolgárait, hogy hagyják el Ukrajna területét – jelentette a Global Times című kínai állami lap a Twitteren.

Az Ukrajnában tartózkodó kínai állampolgárokat felszólították, hogy “erősítsék meg az óvintézkedéseket és evakuáljanak”, a kínai nagykövetség kész segítséget nyújtani a távozás megszervezésében – áll a jelentésben.

A hét elején Kína missziója már felszólította polgártársait, hogy ne tartózkodjanak ukrán területen, hacsak nem feltétlenül szükséges, és időben távozzanak, amikor ez biztonságos.

Ezzel egy időben az amerikai nagykövetség felhívást tett közzé Ukrajna elhagyására.

Hétfőn Vlagyimir Putyin a Biztonsági Tanács tagjaival tartott operatív megbeszélésen azt mondta, hogy az ukrán infrastruktúra ellen hatalmas, nagy pontosságú fegyverekkel végrehajtott támadás történt. Putyin a krími hídon történt robbantást terrortámadásnak minősítette, amelynek célja a polgári infrastruktúra lerombolása volt. Szavai szerint Kijev egy szintre helyezte magát a legundorítóbb terrorista csoportokkal, és egyszerűen lehetetlen megválaszolatlanul hagyni a kijevi rezsim bűntetteit.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Ajánló

spot_img

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Putyin: meg kell akadályozni az orosz régiók ukrán lövetését

Prioritásnak nevezte a határmenti orosz régiók ukrán lövetésének megakadályozását Vlagyimir Putyin orosz elnök egy szerdai tanácskozáson. "Elsődleges feladat a lövetés lehetőségének kiküszöbölése, ez a katonai...

Hivatalos: már a fogyatékkal élőket is besorozzák az ukránok

Már mozgósíthatják azokat az ukránokat, akik egészségi állapotuk miatt korlátozottan vagy nem alkalmasak a katonai szolgálatra - jelentette a helyi média Roman Horbacsra, az...

A Kreml szerint nagy lesz a lelkesedés a nyugati tankok megsemmisítésére

Az orosz vállalkozások és tisztviselők által a nyugati haditechnikai eszközök ukrajnai megsemmisítéséért felajánlott pénzjutalmak elkerülhetetlenül több lelkesedőhöz fognak vezetni, akik hajlandóak lesznek vállalni a...