2023, február 2.
4.7 C
Budapest
-0.7 C
Moszkva

A Fehér Ház csalódott Abbász palesztin vezető Putyinhoz intézett szavai miatt

Joe Biden amerikai elnök kormánya mélységes csalódottságát fejezte ki Mahmúd Abbász palesztin vezetőnek a Vlagyimir Putyin orosz elnökkel folytatott beszélgetés során tett megjegyzései miatt, miszerint elvesztette az Egyesült Államokba vetett bizalmát – jelentette az Axios az USA nemzetbiztonsági tanácsának szóvivőjére hivatkozva.

“A Fehér Ház mélységesen csalódott amiatt, hogy Mahmúd Abbász palesztin elnök azt mondta Vlagyimir Putyin orosz elnöknek, hogy elvesztette a bizalmát a Biden-kormányban” – írta a lap.

Az Axios szerint Abbász a Putyinnal Asztanában folytatott találkozója során arra is rámutatott, hogy az Egyesült Államok nem tudott közvetíteni Palesztina és Izrael között.

A palesztin vezető megjegyzései állítólag feldühítették a Biden-kormányzatot, amely erről tájékoztatta Abbász tanácsadóját is.

Eközben Washington úgy véli, hogy az orosz elnök nem a megfelelő partner a palesztin-izraeli konfliktus megoldásához.

A Putyin és Abbász közötti megbeszélésekre október 13-án került sor az Ázsiai Interakcióról és Bizalomépítő intézkedésekről szóló Konferencia csúcstalálkozóján. A két vezető megvitatta a gazdasági és humanitárius kapcsolatok fejlesztését. Putyin hangsúlyozta Oroszország elvi álláspontját a palesztin-izraeli rendezéssel kapcsolatban.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Ajánló

spot_img

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Amíg Zelenszkij Ursulával parádézik Kijevben, az orosz erők átvették az ellenőrzést Mikolajivka felett is

Az orosz erők ellenőrzésük alá vonták a DNR-ben lévő Nyikolajevka (ukránul: Mikolajivka) települést - közölte Jevgenyij Prigozsin, a Wagner-csoport alapítójának sajtószolgálata a Telegram-csatornáján. "A harcok...

Két amerikai rakéta-sorozatvetőt semmisítettek meg az orosz erők

Donyec környéki, valamint a donyecki régióban és Zaporozsje irányában folytatott orosz támadóműveletekről, valamint két amerikai gyártmányú sorozatvető Kramatorszk környékén történt megsemmisítésről számolt be egyebek...

Orosz tankvadász robotok érkeztek a Donbasszba (videó)

Négy Marker robot érkezett a Donbasszba, szigorúan a menetrend szerint - írta Telegram-csatornáján Dmitrij Rogozin, a Cár Farkasok különleges katonai tanácsadó csoport vezetője. "Megkezdjük a...