2023, október 3.
15 C
Budapest
9.8 C
Moszkva

Kína határozott választ ígért, ha az EU szankciókat vezet be ellene

Az EU megsérti az Európa és Kína közötti bizalmat és együttműködést, ha szankciókat vezet be kínai vállalatok ellen, mert állítólag azok Oroszországnak segítettek – mondta Vang Venbin, a kínai külügyminisztérium szóvivője a hétfői sajtótájékoztatón.

Korábban a Financial Times arról számolt be, hogy az Európai Unió első ízben készül szankciókat bevezetni kínai vállalatok ellen, amelyek állítólag támogatják Oroszországot az ukrajnai különleges műveletben.

Az új uniós szankciócsomag tervezete szerint, amely a lap rendelkezésére állt, hét kínai céggel szembeni szankciók lehetséges bevezetéséről van szó, amelyeket azzal vádolnak, hogy állítólag felszereléseket szállítottak Oroszországnak. Ezek között van többek között a 3HC Semiconductors, a King-Pai Technology, valamint a hongkongi Sinno Electronics és a Sigma Technology.

“Ha a szóban forgó jelentések igazak, akkor az európai fél súlyosan megzavarhatja a Kínával fennálló bizalmat és együttműködést, és súlyosbíthatja a megosztottságot és a konfrontációt a világban” – mondta a diplomata.

Hangsúlyozta, hogy Kína felszólította az európai felet, hogy

“ne lépjen rossz útra, ellenkező esetben Kína határozottan meg fogja védeni törvényes jogait és érdekeit”.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ajánló

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Fehér Ház: az Egyesült Államoknak nincs pénze Kijev hosszú távú katonai támogatására

Az Egyesült Államoknak nincs pénze Kijev hosszú távú katonai támogatására - mondta Karine Jean-Pierre, a Fehér Ház sajtótitkára egy tájékoztatón. "Ezek (a pénzeszközök. - a...

Kreml: a nyugati politikusokat, akiket a nemzeti érdekek vezetnek, rögtön oroszbarát jelzővel bélyegzik meg

A függetlenség demonstrálása Brüsszeltől nem jelenti automatikusan azt, hogy egy politikus "oroszbarát" - mondta Dmitrij Peszkov, a Kreml szóvivője hétfőn újságíróknak. A szlovákiai választási...

Oroszország bizonyítékot mutatott, hogy az USA silány minőségű testpáncélt küldött Ukrajnának

Az orosz védelmi órásvállalat, a Rosztyeh által közzétett videó kétségbe vonta az USA által Ukrajnának küldött katonai támogatás minőségét, miután egy trófeaként a harctérről...
spot_img

Videó